"Încă de săptămâna trecută Ludovic Orban a cerut demisia lui Florea Geică. Noi nu am putut să punem în aplicare aceast ordin pentru că este în concediu medical. Astăzi am găsit însă o soluţie", a declarat, în jurul orei 13:00, Antonel Tănase, citat de RTV.

Mai mult, secretarul de Stat a precizat că solicitarea premierului este întemeiată, această problmă aflându-se în atenţia ministerului.

"Cererea premierului este perfect întemeiată, iar această problemă era oricum în atenţia noastră, pentru că dorim să schimbăm managementul Autorităţii", a spus Tănase.

"Demiterea lui Geică în condiţiile în care se află în concediu medical s-a putut face deoarece acesta este angajat prin contract de mandat, în care există un alineat ce permite luarea acestei decizii", explicase iniţial secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Antonel Tănase a revenit cu o declaraţie, spunând că Geică nu a putut fi demis deoarece este în concediu medical.

Pensie de 30.000 de lei

Florea Geică a intrat în atenţia presei, după ce, la începutul lunii, s-a vehiculat că ar avea o pensie de 30.000.

Astfel, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, săptămâna trecută, că Inspecţia Muncii şi Corpul de control al Ministerului Transporturilor au început o anchetă la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru verificarea dosarul de pensie al managerului.

Citiţi şi "Florea Geică pilotează legal"!

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 16:17