Evenimentul Zilei > Monden > Flooooooorin Călinescuuuu își face propriul teatru
Flooooooorin Călinescuuuu își face propriul teatru

Flooooooorin Călinescuuuu își face propriul teatru

Florin Călinescu se întoarce cu un teatru nou. După ce în urmă cu doi ani s-a despărțit cu greu de Teatrul Mic, instituție căreia i-a condus destinele timp de 14 ani, Călinescu a decis că este momentul să-și facă un teatru personal.

„Lucrez să termin o clădire. Vreau să joc teatru acolo. După o viață întrun teatru de stat, m-am decis că este momentul să am propriul meu teatru”, a povestit cunoscutul actor. Călinescu cochetează cu acestă idee de ceva timp și chiar spune în urmă câțiva ani că „se pot face bani din teatru”.

„O să fie un teatru de proiect, iar distribuția va fi făcută în funcție de piesă, din colegi care să atragă publicul. Va fi un teatru de comedie solidă”, a mai adăugat maestrul.

Călinescu spune că nu s-a gândit încă la prima piesă. „Proiectele vor fi toate ale mele. Eu voi alege piesele, voi fi proprietar, manager, antreprenor și vânzător de bilete. Dar cum nu vreau să joc monoloage îmi voi chema și colegii”, a adăugat fostul director al Teatrului Mic.

În 2014, Florin Călinescu a renunţat la postul de manager al Teatrului Mic din Bucureşti, după 14 ani în care a condus instituţia. Deranjat de nota mică pe care a primit- o la evaluarea anuală, 6,6, actorul a decis să nu participe la concursul organizat de Primăria Capitalei.

Un rol în „Atletico Textila”

Proiectele se tot adună pentru Florin Călinescu. Pe lângă locul în juriul de la „Românii au talent”, actorul a mai primit un rol și în serialul „Atletico Textila”. „Da, ceva de genul acesta, o să vedem. Nu am început însă nimic. Există un personaj nou în sitcom și m-au ales pe mine. Este vorba de un alt patron de echipă, un omolog al lui Răzvan Vasilescu, care este patronul Atletico Textila. Sunt patronul unei echipe rivale”, a explicat Florin Călinescu.