Evenimentul Zilei > Actualitate > Fizicianul Stephen Hawking a lansat cel mai ambițios proiect de EXPLORARE A SPAȚIULUI din istorie
Fizicianul Stephen Hawking a lansat cel mai ambițios proiect de EXPLORARE A SPAȚIULUI din istorie

Fizicianul Stephen Hawking a lansat cel mai ambițios proiect de EXPLORARE A SPAȚIULUI din istorie

Rachete mici vor fi trimise în spațiu pentru a studia universul îndepărtat în cel mai ambițios proiect de explorare a spațiului din istorie. Oamenii de știință, inclusiv fizicianul Stephen Hawking, dar și Yuri Milner și Mark Zuckerberg, vor trimite nave nano în spațiu pentru a explora cele mai retrase regiuni nedescoperite de oameni, până acum.

Ambițiosul proiect ar putea descifra seceretele universului și ar putea permite oamenilor să fotografieze unele dintre cele mai proprice locuri care pot susține viața, relatează The Independent.

„Ceea ce ne face unici este că ne depășim limitele. Gravitația ne ține la sol, însă tocmai am zburat până în America? Cum am putea transcende aceste limite? Cu mintea și mașinile noastre”, a declarat Stephen Hawking.

Prin Proiectul Starshot se dorește depășirea sistemului solar Alpha Centauri cu ajutorul micilor „roboți”, aflat la o distanță de 25 de trilioane de mile depărtare. Pentru a ajunge acolo prin mijloace normale ar fi nevoie de 30.000 ani, însă prin noul proiect, micile rachete ar putea ajunge acolo doar în 20 de ani.

Oamenii de știință cred că sistemul solar Alpha Centauri ar putea avea o planetă similară Pământului. Nava spațială ar putea fotografia spațiul, aceasta fiind o metodă de a descoperi locuri viabile.