BACALAUREAT 2012. Fizica, ultimul cui de la Bac. Filologii, cei mai câştigaţi: "Gata, hai să bem!"

BACALAUREAT 2012. Fizica, ultimul cui de la Bac. Filologii, cei mai câştigaţi: "Gata, hai să bem!"

BACALAUREAT 2012. Elevii care au dat, ieri, proba la alegere a profilului susţin că cele mai grele subiecte au fost la fizică. Biologia, dar şi probele de la profil uman nu le-au pus probleme. Odată ce au terminat cu cartea, pentru elevi a sosit vremea petrecerii.

BACALAUREAT 2012. În jurul orei 10.30, în faţa Liceului "Tudor Vianu" din Bucureşti nu era nici ţipenie, cu excepţia paznicului care răsfoia un ziar şi a unei fete care urma să împartă pliante cu o universitate privată. Abia peste o jumătate de oră şi-au făcut apariţia şi primii părinţi, care şi-au frânt continuu degetele de emoţie, îngrijoraţi că nu mai ies copiii. Ceea ce nu ştiau ei era că examenul începuse cu o oră întârziere, întrucât multiplicarea subiectelor, care se întindeau şi pe patru pagini, a mers greu. Informatica, mizilic doar pentru olimpici

BACALAUREAT 2012. Aşa că primul elev a ieşit abia la 11.30. Relaxat, cu zâmbetul pe buze, Matei Epure este printre puţinii candidaţi care a ales informatica, pentru că, în ciuda profilului liceului, trendul a fost aici biologia. Olimpic la informatică, Matei a dat gata cele trei pagini cu subiecte într-o oră. Despre copiat nu poate fi vorba, pentru că nici n-a avut nevoie. "Subiectele au fost uşoare, cerinţele clare, sper să iau o notă aproape maximă. Acum am scăpat, următorul pas este America. Vreau să studiez muzică-informatică, iar acolo e singurul loc unde le pot face pe amândouă. Aici, dacă vrei să reuşeşti în muzică, trebuie să fii dispus să faci tâmpenii", e tranşant Matei.

Planuri mari are şi colegul lui, Mugurel, care şi-a ales ca materie de examen biologia. S-a pregătit intens pentru Facultatea de Medicină, aşa că subiectele de la bac i s-au părut banale. "Toate subiectele au fost uşoare, în special grilele la anatomie care sunt mai mult de cultură generală. Vreau să iau peste 9.50", e ambiţios absolventul.

Ne puteți urmări și pe Google News

BACALAUREAT 2012. Dacă pentru unii, proba de ieri a fost ultimul hop, pentru alţii emoţiile nu s-au terminat. "Mai avem un hop pe 20 iulie, la admitere. Ne pregătim pentru Facultatea de Construcţii", spune mama unui candidat care a susţinut examenul la fizică. Fiul ei e mai puţin emoţionat însă, având în vedere că s-a pregătit la această materie patru ani. "Subiectele au fost uşoare...dacă erai atent la calcule. Sper c-am fost", îi dă emoţii mamei. Nu de aceeaşi părere a fost însă colega lui. "Subiectele la electricitate mi s-au părut foarte grele, cu cerinţe ambigue, deşi m-am pregătit tot anul la fizică". Filologii care au dat examen la logică, psihologie, filosofie, geografie sau economie au ieşit cu zâmbetul pe buze şi nici nu se gândesc să nu ia note mari. "Cum spune şi numele examenului, ni s-a cerut să gândim …logic. Iau sigur peste 9,50", e mândră Alina, o elevă a Colegiului "Gheorghe Lazăr". care a ales logica.

"Gata, hai să bem!"

BACALAUREAT 2012. Ceva mai multe discuţii s-au iscat în jurul subiectelor de la geografie, care cuprindeau şi noţiuni de economie, dar şi de interpretare. Dar discuţiile au alunecat repede spre probleme mai pământene. "Băi, voi realizaţi că am terminat? Gata, am făcut bine, l-am luat", respiră uşurat un elev. "Gata, am terminat, hai să bem", îi ţine isonul o colegă. (a contribuit Cristiana Mazilu).

Surprize la geografie

BACALAUREAT 2012. Elevii au avut parte de subiecte accesibile la ultima probă a bacalaureatului. Ceva mai multe probleme au întâmpinat cei care au susţinut proba la fizică, care au avut de ales exerciţii din oricare două capitole dintre: optică, mecanică, termodinamică şi curent continuu. Elevii s-au plâns de volumul mare de muncă, dar şi de anumite ambiguităţi ale cerinţelor. Şi subiectele de la geografie le-au cam dat bătăi de cap elevilor, întrucât au cuprins şi noţiuni de economie, de interpretare a unor grafice şi a unor fenomene din realitatea înconjurătoare. La biologie, şi profesorii recunosc că subiectele au fost uşoare. La primele puncte, cerinţele au fost de tip grilă, iar subiectul al III-lea era o sinteză despre conexiunile organelor corpului uman. Candidaţii vor afla ce note au primit duminică, 8 iulie. Contestaţii se pot depune luni, 9 iulie. 170 de mii de elevi au susţinut ieri proba la alegere a profilului. Cei mai mulţi au ales biologia (70.000) şi geografia (peste 56.000) Citiţi şi:

  • REZULTATE BACALAUREAT 2012. EVZ îţi arată REZULTATELE PE JUDEŢE. Tu ce notă ai luat?
  • BACALAUREAT 2012, ultima probă scrisă. De ce am putea avea promovabilitate mică şi în acest an
  • BACALAUREAT 2012 LOGICĂ: subiecte şi barem

  • BACALAUREAT 2012 SOCIOLOGIE: subiecte şi barem
  • BACALAUREAT 2012 BIOLOGIE: subiecte şi bareme
  • BACALAUREAT 2012 FIZICĂ: subiecte şi barem
  • BACALAUREAT 2012 GEOGRAFIE: subiecte şi bareme
  • BACALAUREAT 2012 INFORMATICĂ: subiecte şi bareme
  • BACALAUREAT 2012 FILOSOFIE: subiecte şi barem
  • BACALAUREAT 2012 ECONOMIE: subiecte şi barem

  • BACALAUREAT 2012 PSIHOLOGIE: subiecte şi barem
  • BACALAUREAT 2012 CHIMIE: subiecte şi bareme