Barron Trump, de 11 ani, a sosit la Cluj, la bordul unui avion de linie al companiei Lufthansa, care asigură zborurile pe relația Munchen-Cluj, și retur, informează ziardecluj.ro.

Înainte ca avionul de linie să aterizeze, la Cluj a aterizat un elicopter Dauphin, despre care se spune că face parte din flotila prezindențială a României. După ce avionul a aterizat, mai mulți ofițeri SPP au intrat pe pistă și au așteptat ca fiul lui Donald Trump, însoțit de patru ofițeri de la Secret Services să coboare din avion.

Între timp, susțin sursele EvZ, piloții de pe elicopterul Dauphin au anunțat că aparatul de zbor are o problemă tehnică care necesită restartarea computerului de bord. Aceleași surse ale EvZ mai susțin că în acel moment, autoritățile române au intrat în alarmă maximă, mai ales că șeful escortei americane le-a spus că  nu există un plan B, adică unul de exctracție. ”A venit un echipaj de tehnicieni de zbor de la Târgu Mureș care, în trei ore, au reparat elicopterul, timp în care fiul președintelui SUA a așteptat liniștit în salonul de protocol”, spune sursa EvZ.

În jurul orei 16.00 elicopterul a decolat cu destinația Bran, județul Brașov, unde Barron Trump va vizita celebrul castel de la Bran, mai susțin sursele noastre.

EvZ a solicitat Ambasadei SUA la București și altor oficiali un punct de vedere în legătura cu vizita lui Barron Trump în România.

Donald Trump este fiul mai mic al președintelui SUA Donald Trump.