Evenimentul Zilei > EVZ Special > Fiul lui Adamescu și-a schimbat avocatul
Fiul lui Adamescu și-a schimbat avocatul

Fiul lui Adamescu și-a schimbat avocatul

Alexander Adamescu, fiul patronului cotidianului „Romînia Liberă”, susține că și-a schimbat avocatul pentru că legea nu este respectată în România.

 Astfel, avocatul internațional Romert Amsterdam va fi cel care îl va reprezenta în instanță pe fiul mogulului. Alexander Adamescu susține că este persecutat politic de autoritățile din România, în special de DNA. Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi este acuzată de patronul cotidianului „România Liberă” de practici de tip mafiot, similare celor din Rusia. Potrivit publicației PR Wire, citată de Flux 24, Alexander Adamescu, patronul cotidianului „România Liberă” a fost arestat la Londra, la 13 iunie 2016, înainte de a vorbi la o conferință privind abuzurile din țările esteuropene, dar mai apoi a fost eliberat.

„Este foarte interesant faptul că DNA-ul a ignorat complet orice implicare a lui Alexander Adamescu, în acest caz, până când a cerut României 500 milioane de lire sterline, pentru distrugerea unui grup de companii controlate de dl Adamescu, TNG- Grupul Nova, care includ ziarul liberal România Liberă și una dintre cele mai mari companii de asigurări din România, Astra Asigurări. DNA-ul încearcă o presiune împotriva lui Dan Adamescu cu practici de tip mafiot”, spune avocatul internațional Amsterdam.

Pledantul la bară consideră că Marea Britanie și Germania au fost induse în eroare de guvernul român să creadă că acestă anchetă este un pas pozitiv pentru prevenirea corupției în România.

Suspiciuni că ar fi indus în eroare Marea Britanie și Germania

„Statul român – prin intermediul companiei KPMG, a indus în eroare în mod deliberat Regatul Unit și Germania, pretinzând că este vorba despre anti-corupți.” „O anchetă mai profundă ar fi descoperit că este vorba nu numai de o motivație clară a DNA de a persecuta familia (Adamescu) și să li se ia businessul, dar și de un atac la libertatea de expresie, unii reprezentanți ai Guvernului României s-au gândit să distrugă România Liberă, mergând după finanțatorii ei”, mai afirmă Amsterdam, partenerul fondator al Amsterdam & Partners LLP. Pe de altă parte, Alexander Adamescu mai are probleme și cu fosta soție a tatălui său, Carmen Palade. Aceasta este actualul președinte al Consiliului de administrație al centrului comercial Unirea Shopping Center, companie listată la bursă cu simbolul SCDM. The Nova Group (TNG), care deține aproximativ 74% din acţiuni, a încercat să obțină o întrunire a acţionarilor, pentru a o elibera pe Carmen Palade din funcție şi pentru a nominaliza un înlocuitor al acesteia în Consiliul de Administraţie. Începând cu 23 martie 2016, TNG România a solicitat în mod repetat întrunirea adunării generale a asociaților, însă Carmen Palade a refuzat să facă acest lucru, blocând definitiv compania și înlăturând toate eforturile de a o elibera din funcție.