„Am stabilit că nu susținem alegerile anticipate, fiind mai importantă stabilitatea țării și punerea în practică a unui program de guvernare care să prioritizeze marile investiții, atragerea de fonduri ale Uniunii Europene și dezvoltarea țării noastre”, a afirmat Marius Pașcan.

Pe de altă parte, potrivit spuselor sale, PMP va susține în continuare organizarea de alegeri locale în două tururi de scrutin, reducerea la 300 a numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor speciale și renunțarea la subvenția de la bugetul de stat pentru partidele politice.

„În continuare, vom lupta și am inițiat proiecte legislative pentru consolidarea clasei de mijloc, pentru valorificarea resurselor naturale ale României în intereseul și beneficiul românilor, extinderea cu cel puțin 30 la sută a rețelei de gaz la nivel național, susținerea industriei autohtone de prelucrare a lemnului și interzicerea exportului de masă lemnoasă brută sub formă de buștean sau cherestea, reducerea decalajului dintre agricultorii români și ceilalți din țările dezvoltate a Uniunii Europene, în ce privește subvențiile din agricultură”, a mai arătat Marius Pașcan.

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, a atras atenția, în mai multe rânduri, că declanșarea anticipatelor va avea consecințe negative asupra României. Potrivit spuselor sale, forțarea alegerilor anticipate va face rău României, în condițiile în care la nivelul Uniunii Europene se stabilește bugetul pentru următorul exercițiu financiar european și se impart banii pentru programele de finanțare. Pe de altă parte, Băsescu a apreciat că PSD va câștiga foarte multe voturi dacă alegerile anticipate vor fi comasate cu localele.