Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a prezentat, în ședință de guvern, o informare despre modul cum funcționează aplicația. „Această poprire va fi efectuată electronic, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, și să dureze zile în șir deblocarea. Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicaţie la ANAF care va ţine legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată. ANAF va notifica şi banca va opri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plătit. O să vedeţi prezentarea în următoarele zile, exact noul mecanism cum va fi aplicat. Adică lumea va fi mulţumită, şi companiile, nu se vor mai crea astfel de blocaje sau abuzuri din partea ANAF”, a explicat ministrul.

Amnistia fiscală

„Evenimentul zilei” a prezentat în urmă cu câteva luni coșmarul prin care trec românii care se trezesc, fără a fi înștiințați, cu toate conturile blocate chiar și pentru o sumă infimă. După ce își stingeau datoria, erau nevoiți să umble pe la toate băncile unde au deschise conturi pentru a le debloca.

Recent, ministrul Teodorovici a prezentat un proiect de restructurare fiscală, același pe care l-a întocmit în primăvara anului 2018, care prevede o serie de facilități și eșalonarea plăților în cazul celor care au datorii, așa-zisa amnistie fiscală prin care datoriile se pot plăti reeșalonat și se pot șterge penalitățile, însă doar în anumite condiții și cu depunerea unor documente justificative.

Ia de la bogați, dă la pensii și salarii

Miercuri seara, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, Teodorovici a anunțat că la următoarea rectificare bugetară va lua 11 miliarde de lei de la ministere.

Public, Teodorovici a vorbit despre ministerul Economiei ca unul foarte stufos care înghite sume mari de bani. Asta și pentru a-i plăti o poliță lui Niculae Bădălău. În CEx, a spus că Ministerul Fondurilor Europene este supradimensionat.

Teodorovici spune că la o lună după ce a schimbat conducerea ANAF, după ce a fost preluată de Mirela Călugăreanu, s-a depășit planul la încasări și că până la final de an Fiscul recuperează toți banii restanțierilor.

 

Manevrele lui Teodorovici cu banii companiilor

Liderul PNL Ludovic Orban îi cere premierului Viorica Dăncilă să îl domolească pe „ministrul mincinos și fanfaron al Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici”. „Fură din banii companiilor pentru a se împopoțona cu realizarea planului de încasări în condițiile în care nu mai are bani pentru a susține cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor și a amânat în mod intenționat și cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii. Gândirea comunistoidă a acestui bufon de ministru, care nu înțelege o iotă din modul în care funcționează mediul privat, îl face să trateze abuziv și discreționar banii celor mai importanți contribuabili din economie”, i-a transmis liderul liberal premierului.