Evenimentul Zilei > Economie > EXCLUSIV EVZ: Nicio firma n-a depus oferta pentru selectarea HR-ului care va alege managerii privati
EXCLUSIV EVZ: Nicio firma n-a depus oferta pentru selectarea HR-ului care va alege managerii privati

EXCLUSIV EVZ: Nicio firma n-a depus oferta pentru selectarea HR-ului care va alege managerii privati

Până vineri, la ora 14.00, la Ministerul Economiei nu fusese inca trimisă nicio ofertă pentru alegerea firmei de recrutare care va face selecţiile de manageri pentru companiile de stat, potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al instituţiei, la cererea EVZ.

Deadline-ul pentru depunerea ofertelor expiră marţi 13 septembrie, iar anunţul a fost publicat miercuri 7 septembrie. Potrivit Andreei Paul Vass, consilierul personal al premierului României, până la sfârşitul lunii februarie 2012 vor fi primele numiri de manageri privaţi în fruntea a zece companii de stat, aflate în subordinea Ministerului Economiei.

Totodată, deşi Ministerul Economiei a publicat deja anunţul de angajare a firmelor de recrutare, Ministerul Transporturilor încă nu a elaborat procedura de selecţie. Această procedură este în curs de elaborare, potrivit informaţiilor trimise de către minister la cererea EVZ.

"Potrivit scrisorii de intenţie semnate de Guvernul României cu FMI procesul de identificare a managerilor „va începe până la finele lunii august, şi echipe de management privat vor fi selectate până la finele lunii decembrie, urmând a-şi prelua atribuţiile cât de curând permite legea după acel moment. În cazurile în care urmează a fi vândute pachete minoritare de acţiuni, acest calendar poate fi modificat pentru a permite participare noilor acţionari minoritari". În acest moment se lucrează la legislaţia necesară pentru îndeplinirea prevederilor din acordul cu FMI", se arată în comunicat.
Cititi si:
Primele numiri de manageri privaţi se vor face până la finele lui februarie 2012

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: