Firmele cercetate, la vedere

Firmele cercetate, la vedere

Denumirile firmelor evazioniste sau care incalca in orice fel legislatia fiscala vor putea fi facute publice inainte de finalizarea cercetarilor daca guvernul va aproba proiectul de ordonanta propus de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Potrivit proiectului de act normativ de completare a Codului de procedura fiscala, „cazurile de nerespectare a legislatiei financiar-fiscale pot fi facute publice prin mass-media”.

Acest articol introduce o exceptie de la prevederea Codului potrivit careia „este permisa transmiterea de informatii cu caracter fiscal in alte situatii decat cele prevazute (...), in conditiile in care se asigura ca din acestea nu reiese identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”.

Codul de procedura fiscala stipuleaza ca informatiile referitoare la taxe, impozite, contributii sau alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise numai autoritatilor publice, autoritatilor fiscale din alte tari sau autoritatilor judiciare competente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul de ordonanta a guvernului privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale propune cateva modificari si completari la Codul de procedura fiscala, precum si la obligatia firmelor sa foloseasca aparate de marcat electronice fiscale. Documentul poate fi consultat pe portalul ANAF http://anaf.mfinante.ro.