Alarmant! Sute de firme au intrat în INSOLVENŢĂ din cauza noului COD FISCAL: ”Noile reguli te îngroapă”

Alarmant! Sute de firme au intrat în INSOLVENŢĂ din cauza noului COD FISCAL: ”Noile reguli te îngroapă”

Conform datelor prezentate de media, aflăm că sute de firme din industria uşoară sunt la un pas de a închide activitatea. Multe dintre cele care lucrează în sistem lohn au intrat deja în insolvență, dar, potrivit specialiştilor, noul cod fiscal va agrava situaţia îngropând multe firme creând totodată un nou val de şomeri.

Statistici îngrijorătoare, nou val de şomeri

La 1 ianuarie 2018, numărul firmelor care au intrat în insolvență - la nivel naţional - a crescut cu 47%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, aproximativ 700 de societăţi au ajuns în această situaţie. Potrivit datelor Registrului Comerţului, primul loc l-a ocupat Capitala, apoi s-au clasat judeţele Bihor şi Timiş., infromează ştirileprotv.ro.

Ce spun specialiştii

Ne puteți urmări și pe Google News

Octavian Dan, analist economic: “Numărul mare al insolventelor este determinat de anumite măsuri care au fost implementate cu ocazia revoluţiei fiscale şi care duc, în mod obligatoriu, la restructurarea unor activităţi şi câteodată la falimente. Spre exemplu industria uşoară. Acolo vom asista în următoarea perioadă la închiderea multor companii.”

Daniela Zapodeanu, preşedinte Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvență Bihor: “Poate mai mult în judeţul Bihor fiind un judeţ de graniţe, n-au mult de mers până în Ungaria, Austria, Germania unde îşi găsesc altceva şi renunţă la un business care este tot mai împovărat de fiscalitate.”