„Achizitionam de urgenta un aparat de dializa pentru Spitalul Victor Babes, care va fi utilizat in tratamentul pacientilor bolnavi de Covid-19 care dezvolta complicatii renale. Le multumesc consilierilor generali care au participat la aceasta sedinta organizata in plina pandemie, mai ales celor care sunt seniori dar si colegei noastre care este insarcinata”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, primarul Capitalei a mai menționat că același spital va primi și un aparat care are capacitatea de a testa mult mai rapid oamenii suspecți de Coronavirus.

„In aceasta perioada, am mai achizitionat, tot pentru Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes , un aparat care permite o viteza mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extractie automata de acizi nucleici).

Totodata, a fost finalizata achizitia pentru 2 aparate PCR de diagnosticare moleculara a infectiei COVID 19 iar Primaria Capitalei, prin ASSMB, deruleaza in regim de urgenta achizitii pentru materiale sanitare, echipamente de protectie si dezinfectanti, la solicitarea spitalelor aflate in administrare”, a scris Firea pe Facebook.