Evenimentul Zilei > Politica > Firea, scenariu incredibil despre bucureștenii lăsați în frig: „Sabotaj industrial”
Firea, scenariu incredibil despre bucureștenii lăsați în frig: „Sabotaj industrial”

Firea, scenariu incredibil despre bucureștenii lăsați în frig: „Sabotaj industrial”

Gabriela Firea, primarul Capitalei, susține că avaria ce a lăsat sectoarele 2 şi 3 fără căldură și apă caldă ar fi fost „un sabotaj industrial”.

„Ne menţinem opinia că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Am fost avertizată cu câtva timp în urmă că se va întâmpla aşa ceva. (…) A fost provocată o avarie majoră, cea mai complexă din ultimii ani”, a punctat Firea într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Municipalităţii.

Sâmbătă, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

Luni seară, la Antena 3, Firea a spus că a primit amenințări cu privire la soarta rețelei de termoficare din București.

„Am primit ameninţări, mesaje, că se va întâmpla ceva foarte grav cu rețeaua de termoficare în Bucureşti, ca să dea cetățenii vina pe mine şi să pierd eu alegerile.

Dacă le pierd în urma unei bătălii cinstite, atunci nu e nicio problemă, dar dacă sunt astfel de sabotaje cred că trebuie să luăm măsuri.

Dacă ar fi fost o eroare umană, cred că ar fi ieşit şi ministerul Economiei şi ELCEN, ar fi spus că e o greşeală, cereau scuze, spuneau că vor plăti daunele (…).

Au recunoscut chiar că au livrat agent termic cu o temperatură mai mare și știau foarte bine ce vor provoca”, a spus Gabriela Firea, luni seară, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.