„Gabriela Firea a întârziat. De data aceasta a fost foarte neamț Klaus Iohannis. La ora 14 fix a coborât scările Palatului împreună cu Prima Doamnă. Am apreciat vestimentația doamnei Iohannis. O rochie suberbă, turcoaz, în ton cu anotimpul, nu neapărat cu vremea”, spune Remus Borza pentru DcNews.ro.

Deputatul a făcut referire la nemulțumirea exprimată de Gabriela Firea că nu a fost pusă în „prima linie” la recepția de la Cotroceni, prilejuită de Zilele Europei.

De ce nu a dat Iohannis mâna cu Primarul Capitalei, la Cotroceni? Gabriela Firea: „Doar Dumnezeu știe ce s-a întâmplat acolo”

„Vedetele după cum știți își fac un obicei în a întârzia la evenimente. Acum nu știu dacă era cazul. Ceea ce uită doamna Firea e că de vreo doi ani de zile nu mai este vedetă la televiziunea mogulului ci Primar General. Pe invitație se preciza că intrarea se face între 12:00 – 13:45. Doamna Firea a ajuns la 13:55. S-a așezat moț în prima linie unde mai erau și președinții Băsescu și Constantinescu, Patriarhul Daniel, Șeful Marelui Stat Major, generalul Nicu Ciucă, președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea și primiul-ministrul Viorica Dăncilă. În acel moment a intervenit o ”lady in red” de la protocolul Administrației Prezidențiale care a invitat-o pe doamna Firea puțin mai în stânga înalților demnitari. Nu înțeleg unde e deranjul câtă vreme Primarul General provine de la PSD, un partid de stânga.

Acum lăsând gluma, reacția de frustrare a edilului Capitalei e una nejustificată. Important e că a fost invitată la recepția dată de președintele Iohannis cu ocazia Zilei Europei. Și mai important e că doamna Firea a onorat această invitație. Faptul că nu a stat în primul rând să dea mâna cu președintele sau să fie în centrul atenției cameramanilor nu e un motiv de revoltă. În spatele primului rând au mai fost câteva zeci de rânduri în care au stat fără să se simtă umiliți sau marginalizați sute de ambasadori, președinți de multinaționale, de bănci, miniștri, academicieni, rectori, artiști. Deci puțină modestie nu i-ar stria nici doamnei Firea chiar dacă de vreo doi ani de zile e în campanie electorală. Și nu pentru Primăria Capitalei”, spune Remus Borza la DC NEWS.