Evenimentul Zilei > Politica > Firea s-a făcut FOC ȘI PARĂ. Cum a SUPĂRAT-O Grindeanu
Firea s-a făcut FOC ȘI PARĂ. Cum a SUPĂRAT-O Grindeanu

Firea s-a făcut FOC ȘI PARĂ. Cum a SUPĂRAT-O Grindeanu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, că ea și premierul Sorin Grindeanu nu trebuie să se bată în carnete de partid și nici să numere afișele lipite. Totodată, Firea a precizat că nu s-a decis schimbarea prim-ministrului.

„Sincer, m-aş fi aşteptat ca domnul prim-ministru, pentru care am un respect, este un coleg de-al meu… E adevărat, dumnealui ne-a anunţat că este de 21 de ani în partid şi, probabil, a fost o ironie sau o săgeată la mine că sunt de 5 – 6 ani. Eu nu cred că trebuie să ne batem în carnete de partid. Eu cred că trebuie să ne luptăm în proiecte pentru cetăţeni. (…) Nu trebuie să numărăm afişele pe care le-am lipit sau anii din carnetul de partid. Mi-aş fi dorit ca domnul prim-ministru să transmită un mesaj bucureştenilor în care să le garanteze faptul că priveşte, nu cu atenţie şi îngrijorare în mod ironic, ci cu răspundere, cu bună-credinţă problemele ridicate de mine, ca ales local, şi că va încerca o soluţionare a lor. Atât şi nimic mai mult. Nu s-a întâmplat acest lucru”, a precizat Gabriela Firea, la Antena 3.

Firea s-a declarat supărată de afirmațiile lui Grindeanu, care a spus că primarul general vrea să se facă totul după cum poftește.

„Eu nu am cerut ceva pentru mine. M-a durut şi m-a supărat foarte tare declaraţia domnului prim ministru care a afirmat că doamna primar general vrea ca totul să se întâmple cum vrea ea. Eu nu vreau să se întâmple cum vreau eu, dar în momentul în care am făcut o solicitare unui minister, credeţi-mă că am analizat oportunităţile, posibilităţile, impactul şi administrativ şi bugetar al tuturor acelor măsuri. Nu am cerut ceva, o sinecură pentru Gabriela Firea. Nu am cerut poziţii ministeriale şi nu am cerut să mi se angajeze rudele în vreun minister. Am solicitat proiecte importante pentru Capitală şi care sunt fezabile”, a atenționat Gabriela Firea.

Primarul general a dezvăluit că s-a decis în partid schimbarea modului de lucru, a relaţiei dintre Guvern şi autorităţile locale.

„O decizie în acest moment este luată doar în ceea ce priveşte schimbarea modului de lucru, schimbarea relaţiei Guvernului cu autorităţile locale, cu reprezentanţii celor aleşi de către români şi în Bucureşti sunt tot români. Trebuie să fim priviţi cu respect. Şi dacă nu s-a putut pe cale amiabilă şi prin corespondenţă oficială, pe care, credeţi-mă, am făcut-o, nu am ieşit în emisiuni direct, atunci am anunţat în partid că voi anunţa şi public. Pentru că cetăţenii trebuie să fie informaţi ca un gest de încercare de a însănătoşi relaţia noastră măcar aşa, dacă altfel nu se poate”, a adăugat Firea.

Cu toate acestea, Firea a spus că nu este ruptă comunicarea între ea şi premier şi că nu s-a luat decizia remanierii sau schimbării acestuia.

„Sub nicio formă. Suntem în continuare colegi, vom fi, aşa cum domnul Grindeanu a anunţat că nu pleacă din partid, nici eu nu intenţionez. În continuare putem să comunicăm, să colaborăm. Sunt un om al dialogului. Sub nicio formă nu este ruptă comunicarea. Deci, decizia nu este luată în sensul remanierii Guvernului sau schimbării premierului. Dacă va fi o astfel de decizie politică o vor anunţa doar domnii Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, la finalul celor maximum două săptămâni, timp acordat pentru evaluarea activităţii guvernului în această jumătate de an”, a conchis Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu „ca la început”, dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul și la nivelul Primăriei, unde proiectele „se lovesc de un zid”, iar relaţia Executivului cu administraţia locală este „mai proastă” decât pe vremea Cabinetului Tehnocrat.