Evenimentul Zilei > Politica > Firea propune consultare publică pe tema construirii unei moschei la Bucureşti
Firea propune consultare publică pe tema construirii unei moschei la Bucureşti

Firea propune consultare publică pe tema construirii unei moschei la Bucureşti

Politicienii ar trebui să ia decizia construirii unei moschei la Bucureşti în urma unei consultări publice, a afirmat, vineri, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

"Sunt un creştin ortodox practicant, aşa cum sunt aproape 90% dintre români, dar, pe de altă parte, sunt un om care respectă toate confesiunile, toate diferenţele culturale şi spirituale şi nu sunt o persoană care priveşte cu ochi răi pe altcineva care este de altă confesiune.

O consultare populara

Acum este vorba, până la urmă, şi de bugete, şi de priorităţi şi, dacă bucureştenii vor dori să se construiască şi o moschee la Bucureşti, administraţia va trebui să facă ceea ce cred aceştia. Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi 'da', va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili", a declarat Gabriela Firea, potrivit Agerpres. 
 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: