Edilul-şef al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că au fost câteva companii private abonate la acest mare buget al Capitalei, de-a lungul anilor, şi că nu au avut posibilitatea mai mulţi antreprenori să lucreze pentru primărie.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că din punctul multora de vedere, modalităţile de selecţie nu au fost tocmai transparente, de vreme ce aceleaşi firme câştigau ani de zile aceste licitaţi organizate de Primăria Capitalei sau de instituţiile aflate în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
"În mai bine de jumătate de an de când sunt primar general al Capitalei, am evaluat toate serviciile publice din Bucureşti. Din nefericire, suntem cu toţii nemulţumiţi - şi nu de acum, de ani de zile - de ceea ce se întâmplă în Capitală. Avem un buget considerat mare, aproape un miliard de euro, dar el nu se vede în calitatea serviciilor şi în felul în care trăiesc bucureştenii, tocmai pentru că acest buget foarte mare, din punctul meu de vedere, nu a fost folosit eficient, în beneficiul cetăţenilor. Practic, au fost câteva companii private abonate la acest mare buget de-a lungul anilor, nu au avut posibilitatea mai mulţi antreprenori să lucreze pentru primărie, deci pentru bucureşteni. Din punctul multora de vedere, modalităţile de selecţie nu au fost tocmai transparente, de vreme ce aceleaşi firme câştigau ani de zile aceste licitaţii. Propunerea mea este aceea, şi îi rog pe bucureşteni să mă înţeleagă - acest model fiind brevetat în alte capitale europene care arată extraordinar -, să schimbăm modul de lucru, iar regiile şi administraţiile care sunt în acest moment în subordinea Consiliului General să se transforme în societăţi comerciale pe acţiuni, sută la sută ale municipalităţii, deci ale bucureştenilor", a explicat primarul general.
Gabriela Firea susţine că prin infiinţarea acestor societati se vor presta servicii de calitate, la un preţ mult mai mic, astfel încât şi bucureştenii să plătească mai puţin şi pentru iluminatul public, şi pentru parcări, şi pentru canalizare, şi pentru apă, şi pentru toate celelalte servicii - de salubritate, de curăţenie, de mediu. "Preţul să fie mai mic şi calitatea mult mai mare", promite primarul.