Mai este doar o zi până când PSD își va desemna candidatul pentru alegerile prezidențiale, iar presiunea crește în partidul care conduce coaliția de guernare. Unul dintre cei mai vocali lideri de filiale, Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui, spune că Gabrielei Firea „nu i-ar strica un pic de modestie”, dar și că primarul Capitalei are o „foarte ridicată capacitate de a genera iritare”.

Buzatu a declarat, la RFI, că este necesar ca procesul de desemnare a candidatului PSD la alegerile prezidențiale să fie mai rapid, pentru că altfel partidul va avea de suferit: „Procesul acesta de desemnare a candidatului trebuie accelerat, pentru că se fac prea multe speculații și dintr-o operație serioasă de analiză, de căutare a celei mai bune variante, se transformă într-un subiect de cancan, un subiect care mai mult aduce prejudicii, decât să aducă un beneficiu PSD”.

Liderul PSD Vaslui se declară iritat de primarul general al Capitalei: „Gabriela Firea este o persoană vizibilă, dar în ceea ce privește capacitatea de a genera iritare este foarte ridicată, pentru că m-a iritat și pe mine. Nu poți tot timpul… de unde ai atitudinea aceasta de cel mai bun, cel care știi totul, care-i culpabilizezi pe toți ceilalți? Am văzut că este în mare pericol PSD-ul, dacă nu o va desemna drept candidat (…). Un pic de modestie poate nu strică unui candidat la alegerile prezidențiale”.