Evenimentul Zilei > Actualitate > Firea, decorată cu medalia de onoare a comunității evreiești din România, pentru merite deosebite
Firea, decorată cu medalia de onoare a comunității evreiești din România, pentru merite deosebite

Firea, decorată cu medalia de onoare a comunității evreiești din România, pentru merite deosebite

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer i-a oferit, vineri, medalia de onoare –”Prieten al comunităților evreiești din România” edilului șef al Capitalei, Gabriela Firea, pentru sprijinul acordat valorificării culturii idiș din țara noastră.

”Susțin cu toată convingerea că avem un crez comun și obiective similare. Acestea se referă la pace, în lume, în România și în București, la prietenie, solidaritate, la cunoașterea istoriei. Avem datoria să le explicăm copiilor noștri cum a fost posibil să existe pagini negre precum Holocaustul, pentru ca astfel de orori să nu se mai repete niciodată. Avem o datorie morală cu toții să contribuim la educația tinerei generații și la moștenirea culturală și spirituală pe care o lăsăm acestora. Îmi doresc să fim cât mai curând martorii unei realizări importante și anume inaugurarea, într-o clădire de patrimoniu de lângă Banca Națională a României, a Muzeului Istoriei Evreilor și Holocaustului”, a declarat, vineri, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă, emis Agerpress.

La rândul său, Aurel Vainer a precizat că  lucrările la Templul Coral din București și amenajarea piațetei Dr.Alexandru Șafran au fost finalizate cu sprijinul Primăriei Capitalei, devenind astfel  obiective turistice importante.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: