Ca să își întărească poziția față de varianta vehiculată, Firea a anunțat că nu se gîndește să renunțe la conducerea Primăriei. „Rămân primar până în 2020”, a spus Gabriela Firea, duminică seară, la Antena 3.

 “Sunt recunoscătoare pentru faptul că am reușit să atrag încrederea românilor prin activitatea pe care am depus-o(…). Vreau să răspund românilor care m-au votat în Capitală și care și-au pus toată încrederea și speranța în activitatea mea, astfel încât la finalul mandatului să poată să spună că au făcut o alegere bună.

Am reușit să pătrund aproape toate tainele Primăriei Generale, pentru că zilnic aflu noutăți. Încerc împreună cu echipa mea să îndrept anumite erori”, a declarat Gabriela Firea în timp ce la Piața Victoriei, în fața Guvernului, protestatarii îi cereau demisia din fruntea Primăriei. .

„Fac parte dintr-o familie politică. Sunt solidară cu toți colegii mei. Anul acesta românii așteaptă să fim văzuți la muncă(…) Sunt un om 100% recunoscător față de votul bucureștenilor. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge în politică. Îmi doresc să închei mandatul la Primăria Capitalei și nu să-mi abandonez misiunea pentru o altă postură politică. Am convingerea că un astfel de abandon ar fi taxat de către români”, a mai spus Gabriela Firea.