Evenimentul Zilei > Social > FIREA vrea o nouă COMPANIE Municipală. Ciprian CIUCU, consiler general, la TELEFONUL DE LA ORA 9
FIREA vrea o nouă COMPANIE Municipală. Ciprian CIUCU, consiler general, la TELEFONUL DE LA ORA 9

FIREA vrea o nouă COMPANIE Municipală. Ciprian CIUCU, consiler general, la TELEFONUL DE LA ORA 9

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă, joi de la ora 11.

Pe ordinea de zi figurează  81 de proiecte, printre care se numără: conferirea titlului de cetăţean de onoare patriarhului Daniel, lucrări de modernizare şi extindere în valoare de 465 de milioane de lei pentru Spitalul ''Theodor Burghele'', declararea de utilitate publică de interes local a lucrărilor pentru 14 proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală" (PIDU), dar şi înfiinţarea unei companii municipale energetice.

 

“După ce Curtea de Apel București a decis că Primăria Municipiului București a înființat ilegal 20 de companii municipale, mă așteptam, ca Primarul General să să fie îngijorată pentre cei circa 800 de milioane de euro, o sumă fabuloasă, pe care a orientat-o către aceste companii. Concret, mă așteptam să văd acțiuni pentru a le trece în legalitate. Mă așteptam să deschidă dialogul cu opoziția, așa cum ar face un om rațional, și să căutăm împreună soluții. Nu am văzut nimic de acest fel, ba din contră, Primarul Firea propune înființarea unei noi companii, cu numele de Compania Municipală Energetică București, în aceleași condiții ca și pe primele, fără a avea sprijinul opoziției și suficiente voturi. Nu înțelg cum vrea să obțină alte rezultate dacă se comportă exact la fel: nu anunță pe nimeni din timp, nu prezintă argument”, a declarat consilierul general Ciprian Ciucu pentru EVZ.