Evenimentul Zilei > Social > FIREA trebuie să dea BANII înapoi. Ce se întâmplă cu societăţile PMB
FIREA trebuie să dea BANII înapoi. Ce se întâmplă cu societăţile PMB

FIREA trebuie să dea BANII înapoi. Ce se întâmplă cu societăţile PMB

Societăţile municipale înfiinţate de Consiliul General al Primăriei Bucureşti trebuie să dea înapoi banii primiţi de la bugetul Capitalei. Decizia vine în urma hotărârii definitive a Curţii de Apel Bucureşti, care a stabilit că înfiinţarea celor 22 de societăţi este ilegală. A declarat consilierul general USR Roxana Wring, după decizia instanţei.

„În opinia mea, consecinţele vor fi multe şi vor fi de etapă, de asemenea, pentru că în cascadă, studiem de altfel în acest moment cu avocaţii, pentru că sunt multe hotărâri care au fost adoptate, ca urmare a adoptării primelor hotărâri de Consiliu şi atunci trebuie să mergem pe firul hotărârilor, ca să zic aşa, ca să vedem ce decizii vor fi anulate, ce decizii vor fi modificate”., a spus Roxana Wring.

„În esenţă, pentru bucureşteni este bine, pentru că până acum, numai anul acesta, Consiliul General, fără votul nostru, bineînţeles, a alocat peste 400 de milioane de euro acestor companii municipale, al căror bilanţ l-am văzut ieri şi sunt toate în deficit, serviciile sunt aceleaşi, ba chiar mai proaste”., a mai spus consilierul.

„Una dintre consecinţe ar trebui să fie returnarea acestor bani. Până acum, din bugetul local s-au cheltuit peste două miliarde de lei, peste 500 de milioane de euro (…). Aceste companii au deja angajaţi, care au salarii de 20.000 de lei, de exemplu, 35 de mii de lei anumite salarii, au sedii, au cumpărat automobile, deci s-au cheltuit foarte mulţi bani pe mijloace fixe şi pe salarii, pentru nişte entităţi juridice care au fost desfiinţate”, transmite RFI.