Evenimentul Zilei > Economie > “Finanţele” au revocat licenţa Bingo Metropolis. Jocul de duminică de la Antena 1 ar putea fi anulat
“Finanţele” au revocat licenţa Bingo Metropolis. Jocul de duminică de la Antena 1 ar putea fi anulat

“Finanţele” au revocat licenţa Bingo Metropolis. Jocul de duminică de la Antena 1 ar putea fi anulat

Cei şapte membri ai Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc au decis azi, în unanimitate, revocarea licenţei de joc a firmei SC Phoenix Games SRL, cea care organizează jocul Bingo Metropolis, transmis în fiecare duminică la Antena 1.

Jocul de duminică, transmis de Antena 1, ar putea să nu mai aibă loc, au declarat, pentru ”Evenimentul zilei”, surse din cadrul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc, din Ministerul Finanţelor Publice. Patronul firmei nu ştie câte bilete au fost vândute pentru jocul de duminică, unde într-un promo se anunţau premii de două milioane de euro.

Comisia a fost prezidată de chiar ministrului Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi. Aşa cum aţi aflat din ancheta EVZ, decizia comisiei are la bază datoriile de peste 1,2 milioane de euro pe care firma care organizează Bingo Metropolis le înregistrează la bugetul de stat.

„În momentul de faţă, potrivit legislaţiei în vigoare, firma nu mai poate organiza acest joc. O excepţie ar fi obţinerea în instanţă a unei ordonanţe preşedinţiale, care să le ofere posibilitatea să meargă înainte cu jocul, până decide instanţa definitiv şi irevocabil revocarea licenţei. Potrivit legii, în momentul în care se va decide definitiv şi irevocabil de către instanţă revocarea licenţei, firma SC Phoenix Games SRL nu mai are dreptul să primească licenţă pentru astfel de jocuri vreme de un an”, a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, unul din membrii comisiei.

Radu Chifa: „Aştept decizia oficială, apoi o contestăm în instanţă”

Întrebat cum comentează decizia comisiei, Radu Chifa, unul dintre acţionarii firmei SC Phoenix Games SRL, ne-a declarat: „Vă felicit. Aţi reuşit să ne închideţi. O să vă trimit la redacţie pe toţi cei 3.500 de angajaţi ai firmei, ca să le daţi dumneavoastră salariile. Aştept să primesc oficial decizia comisiei, după care o vom ataca în instanţă. Decizia comisiei mă surprinde, pentru că noi am garantat datoria cu o serie de bunuri care depăşesc valoarea datoriei, dar lucrul ăsta nu ne-a fost luat în calcul de către membrii comisiei”. Întrebat dacă jocul de duminică, Bingo Metropolis, se va mai ţine în actualele condiţii, Chifa ne-a dat un răspuns vag: „Încă nu am primit oficial decizia comisiei”. El nu a putut să ne precizeze nici câte bilete au fost deja vândute pentru jocul de duminică.

Bunurile cu care a garantat SC Phoenix Games SRL datoria la bugetul de stat sunt 850 de aparate electronice de joc (“păcănele”), care aparţin altei firme, SC Metropolis Group SRL, deţinută de cei doi acţionari ai SC Phoenix Games SRL. Actul nu înseamnă achitarea datoriei de 1,2 milioane de euro. Potrivit legislaţiei jocurilor de joroc, o firmă care înregistrează datorii la bugetul de stat şi nu le achită în 30 de zile de la termenul scadent, atunci comisia poate decide revocarea licenţei de joc. Datoria firmei Phoenix Games datează din octombrie 2011, de când fiscul a decis poprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei.
Comisia trebuia să se întrunească ieri
Comisia de autorizare a jocurilor de noroc din cadrul Ministerului Finanţelor Publice trebuia să se întrunească ieri, la ora 10.00, pentru a discuta, printre altele, revocarea licenţei de joc firmei SC Phoenix Games SRL, cea care organizează jocul Bingo Metropolis, care e transmis în fiecare duminică la Antena 1.
Comisia are şapte membri, iar pentru îndeplinirea cvorumului trebuie să se reunească cel puţin cinci membri, lucru care nu s-a întâmplat ieri, iar ședința a fpst amânată pentru astăzi.
Aşa cum aţi aflat din ediţia de marţi a EVZ, această firmă, care organizează la Antena 1 jocul Bingo Metropolis, a acumulat restanţe la bugetul de stat de peste 1,2 milioane de euro.
Din acest motiv, Fiscul a decis poprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei şi a înaintat comisiei un raport în care propune revocarea licenţei de joc.
Comisia funcţionează sub jurisdicţia directă a conducerii Mi nisterului Finanţelor Publice. Până să fie numit ministru al Finanţelor, comisia a fost prezidată de către Bogdan Drăgoi, fost secretar de stat.
Potrivit surselor EVZ, şedinţa de astăzi va fi condusă de însuşi ministrul Finanţelor. În ultimele luni, situaţia firmei SC Phoenix Games SRL a mai fost trecută pe lista de şedinţă, dar nu a fost luată în discuţie.
EVZ a cerut, ieri, un punct de vedere oficial de la Finanţe, dar reprezentanţii acestui minister au refuzat să ne ofere răspunsul în timp util.
CITIȚI ȘI:

  • BINGO METROPOLIS sub ancheta Fiscului: Suspiciuni că premiile ar fi fost acordate ilegal
  • Alt bilet necâştigător la Bingo: angajaţi la negru

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: