Preluând echipa FC Rapid, basarabeanul Valerii Moraru și-a câștigat și dreptul de a sta pe un butoi cu pulbere. Finanțatorul a devenit în scurt timp ținta criticilor unei părți importante a suporterilor, dar și a unui fost președinte din Grant.

Dat afară de Moraru, Nae Manea, simbol al echipei Rapid, a început să-l hăituiască mediatic pe noul patron al „alb-vișiniilor”. „Nu a băgat niciun ban. Le-a zis oamenilor din club să se ducă să facă rost de finanțare”, a dezvăluit Manea strategia financiară la care a apelat Moraru.

„Le dă 100.000 de euro pentru apă minerală”

Fostul președinte a ieșit din nou la rampă cu declarații explozive la adresa celui care l-a concediat. Manea a spus că omul de afaceri poate fi considerat atât patronul Rapidului, dar și al echipei Dinamo.

„Moraru sponsorizează Dinamo până în 2015, le dă 100.000 de euro pe an pentru apă minerală! A făcut şi cu noi acelaşi contract şi nare voie fiind acţionar la Rapid! A zis că el este acţionar, nu investitor, că el nu vrea să aducă bani. Nu-l interesează Rapidul, dacă îl întrebi când s-a născut echipa asta, habar n-are. E un fariseu, ăsta e Moraru! Clubul ăsta parcă e blestemat, a ajuns pe mâna unui om care n-are un leu”, a spus Manea la Look TV.

„Mai încercase să preia niște echipe”

De asemenea, fostul tehnician a mai afirmat că Moraru nu este atașat de Rapid și în trecut a mai încercat să pună mâna și pe alte cluburi din campionatul intern. „Sunt foarte multe lucruri în neregulă la Rapid. Eu l-am adus pe Valerii Moraru. L-a luat și pe Butoi cu el, i-am explicat ce și cum și l-am trimis la administratorul judiciar. După, am aflat că mai încercase să preia niște echipe din Liga 1, precum Chiajna, Timișoara… El n-a venit aici pentru clubul Rapid”, a afirmat Manea la Look TV.

Fostul președinte a fost pus pe liber la începutul lunii septembrie și a fost înlocuit cu Nae Stanciu, un alt fost jucător-simbol al Rapidului.

Valerii Moraru a explicat la acea vreme că decizia de concediere a lui Manea i-a aparținut lui Dragoș Frățilă, administratorul special al clubului din Grant, cel care a dat afară angajații ce lucrau în baza unor contracte PFA (Persoană Fizică Autorizată).

„Am găsit dezastru aici. Nu mai e nimic de furat”

Nae Stanciu, actualul președinte al Rapidului, a ieșit și el la atac și a spus că foștii conducători au făcut prăpăd în Giulești. De asemenea, fost glorie a mai afirmat că la club nu mai este nimic de furat. „Am găsit dezastru la club. Am găsit jucători înscriși la masa credală care au de luat sume mari de bani, deși au jucat la Rapid cât a boxat Doroftei la turneul «Mănușa litoralului». Nu am văzut o demisie de onoare la Rapid. Toată lumea s-a agățat cu dinții și cu ghearele de Rapid, deși nu mai e nimic de furat de aici”, a declarat Nae Stanciu, actualul conducător, pentru prosport.ro.