Evenimentul Zilei > Economie > Financial Times: Guvernarea PSD-ALDE vrea să renunţe la guvernanţa corporativă
Financial Times: Guvernarea PSD-ALDE vrea să renunţe la guvernanţa corporativă

Financial Times: Guvernarea PSD-ALDE vrea să renunţe la guvernanţa corporativă

Greg Konieczny, CEO şi Manager de Portofoliu la Fondul Proprietatea, atrage atenţia, în Financial Times, asupra îngrijorărilor investitorilor străini privind situaţia guvernanţei corporative ân Romania.

Liderul de la Fondul Proprietatea semnalează faptul că, în Parlament, se discută un act normativ care ar urma să permită Guvernului exceptarea companiilor de stat de la aplicarea legiii privind guvernarea corporativă.

“Oamenii de afaceri avertizează că Guvernul social-democrat, care a venit la putere în decembrie anul trecut, a reînviat unele controversate practici vechi și a luat măsuri care ar putea submina unele dintre cele mai semnificative progrese înregistrate în ultimii ani în combaterea corupției și îmbunătățirea guvernanței”, scrie FT.

“Legislația adoptată de România, ca o condiție a FMI, ar trebui să asigure ca întreprinderile de stat să aibă directori independenți care să poată asigura un management profesionist.
Dar Greg Konieczny, manager de portofoliu pentru Fondul Proprietatea și director executiv al Franklin Templeton România, spune că guvernul a înlocuit directorii independenți  la întreprinderile statului cu unii loiali. Parlamentul examinează, de asemenea, un proiect de lege care să permită guvernului să scutească întreprinderile de stat de la regula guvernanţei corporative”, mai scrie FT.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: