Trofeul României la Bouldering 2015 se află deja la a treia ediţie şi, de-a lungul timpului, i-a adunat la start pe cei mai buni căţărători din România şi Bulgaria.
Ca o noutate faţă de etapele anterioare, în pauza dintre calificări şi finală va avea loc o demonstraţie a copiilor nevăzători de la Fundaţia Climb Again, care ne vor arăta că lumea lor nu e atât de diferită de a noastră şi că nimic nu este imposibil.

Competiția este organizată de sălile de căţărat din ţară, respectiv Fabrica de Căţărat – Bucureşti, Natural High-Braşov, Galactic Gym – Bucureşti şi One Move – Timişoara.

Sponsorii evenimentului Trofeul României la Bouldering 2015 – Fabrica de Căţărat sunt:
S.C. Martens S.A. Galaţi, C&V Water Control şi Climbingshop.

Îl aducem pe Mahomed la munte şi nu pe munte la Mahomed

Această competiţie este “organizată de căţărători, pentru căţărători”, pentru că a fost realizată din initiaţiva exclusivă a sălilor organizatoare, fără contribuţia sau implicarea de nici o natură, financiară sau logistică, a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă.

Cristi Joantă, iniţiatorul şi organizatorul acestui eveniment ne-a spus: “Consider că acest lucru este cea mai bună dovadă a pasiunii, sau chiar a dependenţei pe care acest sport le dezvoltă în rândul practicanţilor.

Pe de altă parte, eforturile sălilor organizatoare pentru realizarea acestei competiţii în anii anteriori au avut ca rezultat popularizarea sportului nostru, dovedind că prin pasiune şi implicare îl poţi aduce pe Mahomed la munte, fără ca muntele să vină la Mahomed. Vă aşteptăm cu drag la un spectacol inedit de tehnică şi forţă!”

Programul competiţiei

Categoriile sunt Open Masculin, Open Feminin şi Rookie.
Vor fi trei grupe a câte trei ore fiecare, din care pot face parte căţărători de la toate categoriile.

Grupa 1 – 09:00 – 12:00
Grupa 2 – 12:00 – 15:00
Grupa 3 – 15:00 – 18:00

Înainte de finală va avea loc demonstraţia Climb Again.

Se vor premia 3 locuri de la Open Feminin şi 3 locuri de la Masculin. Vor fi două festivităţi de premiere: una pentru Etapă şi cealaltă pentru Trofeul României. Premiile pentru Etapă vor fi oferite de Climbingshop, iar cele pentru Trofeul României, de cele 4 săli organizatoare, din taxele de participare.