Așteptată cu interes, finală Românii au talent îi aduce în fața publicului pe cei 16 finaliști ai acestui sezon. Pentru trofeu și premiul de 120.000 de euro se vor întrece Laura Bretan, Lifestyle, Andrei Surdu, Bruce & Istvan, Resciebelle Santiago, Rustin Dust, Free Balance, Mara Prună, Cristian Zlatan, Florin Zgăvârdici și Constantin Bardan, Anisia Gafton, Nadia Buduruși, Manuel Chivari, Florin Bontea, Cezara Blioju și Frații Adrian, iar publicul își va putea vota favoriții prin SMS.

SITUAȚIE INEDITĂ. Semifinalistă "America's Got Talent", în finala de la „Românii au talent”

În finala din această seară românii se reîntâlnesc cu Laura Bretan, adolescenta de 13 ani pe care Smiley și Pavel Bartoș au trimis-o direct în finală, în luna aprilie și care în urmă cu două zile, la "America's Got Talent", a primit butonul auriu din partea lui Mel C în prima ediţie a noului sezon. Adolescenta în vârstă de 13 ani care locuiește în Statele Unite, în Chicago, va concura direct în semifinala, după ce a impresionat juriul la debutul sezonului 11 al emisiunii TV.

Conform regulamentului Fremantle, compania media deținătoare a drepturilor, Laura poate să fie concurent al formatului emisiunii în țări diferite. Cu vocea sa incredibilă de soprană, dar și cu modestie, românca i-a impresionat pe jurați, iar Mel C a trimis-o direct în semifinală. ”Am emoţii, am văzut mulţi oameni foarte talentaţi aici”, a spus tânăra pe scena "America's Got Talent", înainte de a cânta aria ”Nessun Dorma”, compusă de Giacomo Puccini.

Simon Cowell: „A fost ireal”

”Te-ai născut cu aşa un dar, incredibil”, a spus topmodelul Heidi Klum, unul dintre juraţi, după încheierea momentului Laurei Bretan.

La rândul său, producătorul de televiziune Simon Cowell a mărturisit că, după emoţiile afişate de Laura Bretan înaintea interpretării ariei, nu credea că ea poate vorbi.

”A fost ireal. Nu m-am gândit că poţi vorbi, dar să cânţi aşa… Nu am auzit aşa ceva în toţi anii în care am participat la acest show. A fost de necrezut. Ce face momentul cu adevărat deosebit este faptul că eşti o persoană atât de drăguţă, de modestă, fără să ai idee cât de incredibilă eşti”, a mai spus Simon Cowell.

Zdob și Zdub și Skizzo Skillz cântă cu Loredana

Marea finală a celui de-al șaselea sezon Românii au talent îți va aduce și două surprize care te vor încânta. Loredana va urca mâine pe scena talentului împreună cu trupa Zdob și Zdub și Skizzo Skillz pentru a cânta melodia La cârciuma de la drum. “Vineri voi cânta cu baieții de la Zdob și Zdub și Skizzo Skillz o piesă care a demonstrat și demonstrează în continuare că Românii au talent: La cârciuma de la drum. Mi-am dorit de mult timp să colaborez cu ei, iar pentru vineri am pregătit o reinterpretare live plină de surprize și voie bună! Vom umple scena cu energie și veselie și îmi doresc din tot sufletul să ajungem la inimile tuturor românilor!”, a spus Loredana.
Și membrii trupei de improvizație ImPro, Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Neamțu, Natanticu, Micuțu și Costel, vor aduce în marea finală un moment extraordinar, care va stârni hohote de râs. “O să fie o mostră din cel mai tare spectacol de improvizație de la noi, din România. Suntem trupa ImPro, suntem împreună din 2004 și avem la activ peste 500 de reprezentații. Mâine seară veți vedea joculețul care se cheamă Telecomanda, în care improvizatorii vor face o excursie, împreună cu telespectatorii finalei Românii au talent, prin cam toate genurile de film care există. Eu, și dacă n-aș fi invitat special la finală, m-aș uita!”, a spus Mihai Bobonete.