Evenimentul ce a debutat joi 19 iulie în Italia dă mari bătăi de cap organizatorilor. Asociaţia Românilor din Italia şi-a propus s-o aleagă pe cea mai frumoasă româncă din Cizmă.

Eugen Terteleac, preşedinte Asociaţiei Românilor din Italia a dezvăluit că în prima zi emoţiile copleşitoare inhibau concurentele atât de mult încât toţi organizatorii şi coregrafii erau disperaţi.

În culise se discuta despre ce ar trebui făcut pentru a se dezgheţa starea critică de inhibiţie. Din cele 38 de concurente calificate în finală cele mai multe se află la primul concurs de frumuseţe. Fetele sunt foarte tinere şi fără experienţă, iar ritmul alert al competiţiei le-a obosit şi speriat.

Ieri, în a doua zi de pregătiri, lucrurile păreau schimbate radical. Coregraful a devenit mai încrezător, stiliştii şi-au descreţit frunţile iar concurentele au fost numai zâmbet. Se pare că „noaptea este un sfetnic bun" iar organizatoarii ne asigură că „Deşi Asociaţia Românilor din Italia nu este capabilă să facă miracole, se pregăteşte pentru ca evenimentul să iasă cât mai bine”.

Astăzi şi maine, duminică, 22 iulie, în parcul de divertisment „Rainbow Magic Land din Valmontone”, Roma, vor avea loc cele două spectacole din cadrul finalei „Miss Romania in Italia”, organizate de Asociaţia Românilor din Italia (ARI). Votaţi concurenta preferată pe www.missromaniainitalia.it