Final de Kinodiseea în weekend

Final de Kinodiseea în weekend

Azi şi mâine, cea de-a treia ediţie a primului festivalul internaţional de film pentru copii din Bucureşti se află pe ultima sută de metri.

Ziua de azi debutează la Kinodiseea cu un spectacol de dans susţinut de trupa Dell'Arte la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, urmat de proiecţia filmului "Boy". Fiecare copil are nevoie de un erou, iar Boy nu face excepţie. Cel mai bun film neozeelandez al anului 2010, în regia lui Taika Waititi, a avut cele mai mari încasări în anul lansării şi a fost distins cu Ursul de Cristal la Berlinale 2010 pentru cel mai bun lungmetraj şi a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance în 2010. Începând cu ora 12.00, la Muzeul Ţăranului Român va avea loc proiecţia filmului "Fugi, fugi, Paragon!". După proiecţie, cei interesaţi pot discuta cu Jerzy Moszkowicz, directorul Festivalului International de film pentru copii "ALE KINO!" din Poznan, Polonia. De la ora 15.00, va avea loc un atelier de costume susţinut de Daniela Diaconescu, devenit deja tradiţie în festivalul Kinodiseea. Asistând la făurirea unui accesoriu pe care îl poartă Charlie Chaplin sau Omul-Foarfecă, fiecare copil închide ochii şi începe călătoria. Ultima zi la Kinodiseea aduce la Muzeul Ţăranului Român, începând cu ora 14.30, evenimentul tradiţie al festivalului, Balul Mascat. Costumaţiile surprinzătoare pe care cei mici şi cei mari le poartă la acest bal transformă întreg festivalul întro atmosferă de film în care fiecare dintre noi este un erou. Apoi toată lumea este aşteptată la filmul de închidere, "Viaţă de pisică" (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100.000 de intrări în Franţa în primul weekend după lansare, iar vocea eroinei principale, o pisică cu personalitate schimbătoare, îi aparţine actriţei Dominique Blanc, cunoscută pentru rolurile din "Regina Margot" şi "Indochina".

<iframe width="633" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/RwqfR8g-Qow" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-UM8h0kp_KU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> LECTURĂ Cărţi la schimb în cadrul "Cuprins" Organizaţia Artwe lansează azi proiectul "Cuprins", care va pune la dispoziţia participanţilor ateliere de dicţie, bune maniere, tarot, psihoterapie-dezvoltare personală, public speaking, exerciţii de psihodramă, biblioteci, teatru pedagogic, teatru forum. Programul care are ca scop şi încurajarea lecturii în spaţiul urban prin schimbul de cărţi între cititori. "Cuprins" va avea 5 sedii (Shift, Godot, La scena, Incubator107, Green Tea) şi va găzdui pentru început biblioteci Artwe cu 800 titluri adunate de la edituri şi oameni care au în comun pasiunea pentru lectură. Doritorii pot împrumuta gratuit o carte cu o singură condiţie: aceea de a pune alta în locul celei pe care au luat-o. Cititorii îşi vor putea lăsa "amprenta"pe post-it-urile creative ce vor însoţi cărţile. BENZI DESENATE Salon de o amploare europeană Desenele revin în bandă şi transformă oraşul Bucureşti, pentru două săptămâni şi jumătate, în capitala neoficială a benzilor desenate. Salonul European de Bandă Desenată, aflat la a doua ediţie, propune, în perioada 3 - 20 noiembrie 2011, la galeria Foto Anexa a Muzeului Naţional de Artă Contemporană (Calea Moşilor, nr. 62-68), 16 expoziţii, numeroase ateliere de creaţie, întâlniri cu artişti din şapte ţări, dezbateri, conferinţe, sesiuni de autografe, lansări de carte, precum şi proiecţii de filme şi concerte. Printre expoziţiile care vor putea fi vizitate la se numără "Călătorie în cea de-a 9-a dimensiune: banda desenată Valonia- Bruxelles", "O Pribibjehi" - prima trilogie cehească de benzi desenate dedicată povestirilor romilor - şi planşele rezultate din colaborarea Nichita Stănescu - Sandu Florea. EXPOZIŢIE Pluriperspective "Balcic 2011" Pe 3 noiembrie 2011 s-a deschis expoziţia de pictură "Balcic 2011" la Elite Art Gallery. Olimpia Hinamatsuri-Barbu, Ionuţ Theodor Barbu, Anca Boeriu, Ilie Chioibas, Mariea Petcu Chioibas, Gavril Kovacs, Florin Stoiciu şi Eugen Vasile sunt pictorii ale căror lucrări le puteţi admira şi achiziţiona de luni până vineri, între orele 11.00-19.00, sâmbătă, între 11.00-14.00 la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti din strada Academiei, nr.15, până pe 24 noiembrie 2011. Lucrările expuse sunt rezultatul unei tabere de creaţie ce a avut loc anul acesta, la Balcic, unde participanţii au avut ocazia să îşi exercite talentul asupra aceloraşi subiecte, dar fiecare pictând în stilul propriu. Proiectul a fost iniţiat în 2004 de pictoriţa Marilena Murariu, împreună cu asociaţia culturală Elite Art Club UNESCO.

Ne puteți urmări și pe Google News