Telenovela „Inimă de ţigan“ se apropie de sfârşit, spre marea disperare a sutelor de mii de fani. Postul Acasă TV va difuza ultimul episod al producţiei astăzi, de la ora 20.30. Telespectatorii vor afla, în sfârşit, totul despre Antonucci (Dan Condurache) şi despre planul său, inclusiv despre relaţiile pe care acesta le are cu ţiganii.

Interes pentru un subiect controversat

Povestea Irinei şi a lui Codruţ, doi tineri care aparţin unor lumi diferite, dar care fac orice pentru a fi împreună şi o înfruntă chiar şi pe Roza, femeia promisă lui Codruţ potrivit legilor ţigăneşti, a captivat publicul român şi a ridicat producţia în topul celor mai bine cotate telenovele româneşti. Intriga poveştii, condimentată cu experienţe de viaţă, trădare şi prejudecăţi, a stârnit interesul telespectatorilor, care au urmărit cu sufletul la gură momentul în care Giani (Lucian Viziru) anunţă că Zambila (Ioana Ginghină) e însărcinată, sau când aceasta naşte la parastasul organizat în cimitir pentru soţul ei.

La succesul formatului au contribuit nume sonore ale cinematografiei româneşti, printre care Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Florin Zamfirescu, Florina Cercel, Carmen Tănase, Eugen Cristea, Mihai Călin sau Dorel Vişan. Alături de ei s-au afirmat actori tineri, care au întruchipat personaje complet diferite de cele interpretate în trecut. Lucian Viziru, Ioana Ginghină, Iuliana Luciu, Octavian Strunilă, Cabral sau Selena sunt doar câteva nume.

Audienţe de milioane

La debutul care a avut loc în octombrie 2007, „Inimă de ţigan“ a înregistrat o audienţă medie lunară de 473.000 de telespectatori în mediul urban şi a continuat să crească, iar din luna februarie, numărul fanilor a ajuns la un milion pe lună, publicul-ţintă al producţiei fiind femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Cu ajutorul telespectatoarelor fidele, pe parcursul celor opt luni, „Inimă de ţigan“ a fost lider de piaţă pe acest segment în 80 la sută din cazuri. Producţia a reuşit, pe acelaşi segment, să depăşească audienţa medie a mai multor meciuri care se difuzau la aceeaşi oră pe alte posturi. „Inimă de ţigan“ a însumat, în cele opt luni de difuzare, 155 de episoade, 5.961 de secvenţe, peste 300 de piese vestimentare, majoritatea costume tradiţionale ţigăneşti, făcute după modele originale, şi mai multe ore de filmare la Paris.

SĂRBĂTOARE

Aşteptaţi pe covorul roşu
 
Acasă TV organizează, astăzi, un eveniment special pentru actorii din „Inimă de ţigan“. Ei vor fi aşteptaţi să păşească pe covorul roşu de la Cinema Pro, pentru a urmări ultimul episod, dar şi pentru a lua parte la transmisiile live, pe care telespectatorii le vor putea urmări în cadrul emisiunii „Poveştiri adevărate“. Cabral se va afla astăzi în dublă ipostază, atât de prezentator, cât şi de actor, el fiind cel care îi va întâmpina pe actori pe scena sălii de cinema.