Aceasta notează The Creators Project despre ceea ce îşi propune China să construiască. Planul clădirii a fost întocmit de firma engleză de arhitectură Chetwoods. Cu o înălţime de un kilometru,  structura construcţiei ar putea fi „răspunsul pentru problemele grave de poluare care există în prezent în China. Compania Chetwoods speră că Turnurile Phoenix vor regenera oraşul Wutan din propria cenuşă.

Cu scop precis

“Clădirea nu va fi doar un simbol al Wutanului, ci va fi construită cu un scop precis”, a declarat Laurie Chetwoods, fondatoarea firmei de arhitectură într-un interviu pentru Dezeen.  

Prin folosirea unui sistem mecanic complex care filtrează simultan aerul şi apa, colectează energia solară, eoliană şi produce putere pe bază de hidrogen, Turnirile Phoenix ar putea furniza diferite resurse locuinţelor sau întreprinderilor, cu scopul de a rezolva orice probleme ecologice cu care se confruntă China în prezent. „Un mamut care i-ar putea salva pe chinezi”, comentează unii dintre analişti cu privire la planul clădirii.

“Clădirea nu va fi doar un simbol al Wutanului, ci va fi construită cu un scop precis”. A declarat Laurie Chetwoods, fondatoarea firmei de arhitectură într-un interviu pentru Dezeen. “Am încercat să introducem cât mai multe idei pentru protejarea mediului, ceea ce justifică forma şi dimensiunea turnurilor”, a mai spus Chetwoods.