Tulburătoarele traume ale copilăriei ies la iveală la maturitate, odată cu rănile adânci pe care le-au lăsat. Tom Wingo renunţă să mai lupte să-şi salveze căsnicia menită destrămării şi merge la New York pentru a sta de vorbă cu Susan Lowenstein, psihiatrul surorii sale, Savannah, care a avut o tentativă de sinucidere.

Rănit de aceleaşi evenimente care i-au distrus surorii sale dorinţa de viaţă, Tom porneşte într-o călătorie dureroasă, în căutarea amintirilor atât de adânc îngropate, amintiri care o pot ajuta pe dr. Lowestein să înţeleagă rădăcinile bolii de care suferă Savannah. Pe măsură ce Tom pătrunde în tumultosul său trecut, înţelege că ceea ce o poate salva pe sora sa ar putea fi şi propria-i salvare.

În paralel, Tom îi insuflă psihiatrei curajul de a pune capăt căsniciei nereuşite. Cei doi provin din lumi diferite, el – profesor de engleză şi antrenor de fotbal şomer, şi ea – o psihiatră din lumea bună a New Yorkului, însă sunt nevoiţi să-şi înfrunte propria durere şi problemele interioare, descoperind astfel lucruri surprinzătoare unul despre ce lălalt.

Deşi, iniţial, în rolul lui Tom Wingo regizoarea Barbra Streisand îl vedea pe Jeff Bridges, Nick Nolte a reuşit în acest film unul dintre cele mai bune roluri ale carierei. Jason Gould, tânărul care-l interpretează în film pe fiul psihiatrei, este în realitate fiul Barbrei Streisand.

23.45 – CINESTAR