Pelicula realizată de fraţii Coen, "Miller’s Crossing/" Război în sânul Mafiei"(1990), este o poveste clasică cu gangsteri, afaceri încurcate şi eterna luptă pentru supremaţie între bandele rivale.

Acţiunea se petrece în America din perioada prohibiţiei şi nu duce lipsă de împuşcături, scandaluri, politiştii corupţi şi femeile fatale, dar şi de dialoguri inteligente şi replici memorabile.
Tom Reagan (Gabriel Byrne) este sfătuitorul şi mâna dreaptă a lui Leo (Albert Finney), un irlandez dur, şeful unei familii mafiote.
Ei pornesc lupta cu banda italienilor care deţine controlul în oraşul în care-şi fac afacerile.
Un amor încurcat
Johnny Caspar (Jon Polito) este şeful familiei mafiote rivale şi îl protejează pe Bernie Berbaum, un interlop amestecat în acţiunile italienilor.
Cînd acesta fură o mare sumă de bani, Leo trebuie să-l apere pe Bernie, ca o favoare pentru sora acestuia, Verna, iubita lui.
Verna are însă şi o relaţie cu Tom, partenerul lui Leo, care, pentru iubita lui, e forţat sa se alieze cu Casper. Tom încearcă să păstreze pacea între cele două familii.
Nu reuşeşte şi se trezeşte prins în mijlocul unui război în care nimeni şi nimic nu este ceea ce pare a fi. Un film extraordinar, în genul clasicelor cu gangsteri, ce aminteşte de filmele celebre din anii ’30.
21.00 – TV 1000
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hkJIcFMN_pc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>