FILMUL EVZ: La un pas de măreţie

FILMUL EVZ: La un pas de măreţie

Filmul prezintă viaţa plină de frământări a singurului preşedinte american care a demisionat.

"Nixon" începe cu nebuloasa scandalului Watergate şi se sfârşeşte cu demisia preşedintelui. Între cei doi poli, pelicula acoperă 50 de ani din viaţa lui Richard Nixon (Anthony Hopkins), un om complexat de originile sale modeste şi de aspectul lui neatrăgător.

Filmul pune accent şi pe moartea celor doi fraţi ai săi, pe etica austeră centrată pe muncă a tatălui şi pe religiozitatea mamei sale. Cea care l-a susţinut a fost Pat (Joan Allen), soţia lui, care l-a convins să nu renunţe la politică, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Kennedy.

Implicare maximă

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a vizionat "Rămăşiţele zilei", regizorul Oliver Stone a fost sigur că Anthony Hopkins poate să redea frământările interioare ale politicianului.

Pentru a intra în pielea personajului, Hop kins a vizionat toate discursurile pe care le-a ţinut Nixon şi a stat în preajma persoanelor care l-au cunoscut pe preşedinte, pentru a-l putea înţelege mai bine omul Nixon.

La începutul filmărilor, actorul a fost complexat că nu putea reda accentul fostului preşedinte. A vrut să renunţe la rol din această cauză, dar Paul Sorvino l-a convins să nu cedeze, sugerându-i cum ar putea reuşi. Eforturile i-au adus lui Hopkins o nominalizare la Oscar şi una la Globul de Aur.

17.10 - TV 1000