Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate

Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate Netflix. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un nou film de pe Netflix a captivat publicul cu o poveste ce pare desprinsă din viața reală. Lansat în 2022, acest film a reușit să atragă atenția românilor și să-i țină captivi în fața micilor ecrane.

Într-o lume în care datoriile studențești și dificultățile de pe piața muncii sunt tot mai copleșitoare, filmul „Emily the Criminal” explorează cu intensitate tema disperării și a limitelor la care poate ajunge o persoană pentru a supraviețui.

„Emily the Criminal” a cucerit Netflix

Sub îndrumarea regizorului John Patton Ford și cu Aubrey Plaza în rolul principal, filmul de pe Netflix ne prezintă povestea lui Emily, o tânără care se luptă să-și achite datoriile și să obțină un loc de muncă stabil.

Emily se confruntă cu greutăți financiare și este exclusă de pe piața muncii din cauza unui incident minor din trecutul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

În încercarea de a-și asigura un salariu, acceptă un job suspect ca „cumpărător fals”, achiziționând bunuri cu carduri de credit furate, furnizate de un intermediar carismatic, Youcef, interpretat de Theo Rossi.

Emily se simte tot mai tentată de banii ușor câștigați, devenind din ce în ce mai captivată de mentorul său, Youcef. Împreună, ei elaborează un plan pentru a-și extinde afacerea în Los Angeles.

Netflix

Netflix. Sursa foto: pixabay

Filmul îi pune pe privitori față-n față cu lumea reală

Filmul care a captivat Netflix este fascinant și provocator, aducându-ne în fața realităților dure ale societății contemporane.

John Patton Ford s-a făcut remarcat prin regia filmului „Emily the Criminal”, lansat în 2022 și prezentat în premieră la Festivalul de Film Sundance.

Acesta a fost debutul său în regia unui lungmetraj, câștigând premiul pentru „Cel Mai Bun Scenariu de Debut” la Independent Spirits Awards din 2023. Pe lângă acest film, Ford a regizat și scurtmetrajul „Patrol” în 2010, potrivit playtech.ro.

Acum, acesta lucrează la un alt film pentru Netflix și la un alt proiect numit „Huntington”, ambele fiind doar în etapa pre-producție.