Evenimentul Zilei > Actualitate > CA-N FILME! Maşină incendiată, MASCAŢI şi o urmărire pentru un JAF de 40 de lei, o verighetă şi un mobil vechi
CA-N FILME! Maşină incendiată, MASCAŢI şi o urmărire pentru un JAF de 40 de lei, o verighetă şi un mobil vechi

CA-N FILME! Maşină incendiată, MASCAŢI şi o urmărire pentru un JAF de 40 de lei, o verighetă şi un mobil vechi

Mobilizare fără precedent de forţe pentru trei tineri care au jefuit un bărbat sărac la finalul săptămânii trecute

Pe 16 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Bărbătești, cu privire la faptul că a fost tâlhărit de trei persoane. Din primele cercetări a reieşit faptul că în timp ce apelantul se deplasa cu bicicleta, pe raza comunei, un autoturism din care au coborât conducătorul auto și alți doi pasageri a oprit în fața sa, informează colegii de la ziarul oltenesc Gazeta de Sud.

Aceștia, prin amenințare, l-au deposedat pe apelant de un portofel cu documente personale, 40 de lei, un telefon mobil și verigheta din aur, pe care o purta pe deget, după care au părăsit locul faptei, cu autoturismul cu care se deplasau. În timp ce se afla în serviciu, pe DJ 661 Jupânești, un polițișt a executat semnal regulamentar de oprire, pentru un autoturism care corespundea descrierii, dar conducătorul auto nu a oprit și în momentul trecerii pe lângă echipajul de poliție l-a atins ușor pe agent, provocându-i leziuni la mâna dreaptă, ulterior autoturismul continuându-și deplasarea, pe raza localității Jupânești, spre satul Resleu.

Anchetă oltenească

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, privind infracţiunea de ultraj săvârșită asupra agentului de poliţie, din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești. Pentru identificarea celor bănuiți și stabilirea cu exactitate a faptelor de care se fac vinovați, în zonă au fost direcționate forțe suplimentare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, La scurt timp, autovehiculul și două dintre persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificat, au fost depistate într-o zonă împădurită, în timp ce încercau să incendieze autovehiculul. Focul a fost stins, de îndată, de polițiști, iar cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că autoturismul prezenta urme de distrugere prin incendiere, în proporţie de 50%, la scaunele din faţă. Cei doi au fost identificați în persoana a doi tineri de 20 respectiv 29 de ani, ambii din comuna Şimian, județul Mehedinți. Totodată, în interiorul autoturismului au fost identificate obiecte contondente şi tăietoare, despre care există indicii că ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Au ajuns la beci

Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări şi documentarea întregii activităţi infracţionale, fiind introduși în centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Pe 17 noiembrie, poliţişti din cadrul IPJ Mehedinți l-au depistat pe cel de-al treilea tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Şimian, județul Mehedinţi, care se sustrăgea cercetărilor, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și în baza mandatului de aducere emis de organul de cercetare penală. Acesta a fost condus la sediul IPJ Gorj pentru cercetări. Instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele acestora.