„În vremurile în care hoția, necinstea și minciună stăpâneau în vechea Dacie, s-a ridicat un luptător din Ordinul Dragonului. Răzbunătorul a coborât direct din Drago, din misterioasa constelația a Dragonului, renunțând la destinul său stelar. Aici, pe Pământ, a fost cunoscut sub numele de Vlad Dracula sau Vlad Țepeș. Înainte de a se întrupa, a jurat pe Draco, pe steagul-dragon al dacilor, să readucă cinstea, onoarea și adevărul în inimile supușilor săi. Însă, neamul său nu era pregătit să trăiască în vremuri atât de… morale”, așa începe povestea.

”Voievodinele – Fiicele lui Dracula este primul music-hall cu subiect istoric românesc, iar muzica şi libretul spectacolului au fost create anume pentru studenţii primei Academii de music-hall din ţară”, spune prof. univ. dr. Violeta-Simona Zonte, autorul libretului. Muzica este semnată de Gabriel-Alexandru Muzicaş, regia artistică îi aparține Laurei Avarvari, iar scenografia, Getei Medinschi.

Premiera absolută a spectacolului ,,Voievodinele – Fiicele lui Dracula” este programată vineri, 25 octombrie, de la ora 19,00, în sala Operei Naţionale Române din Timişoara. Participarea la eveniment se face pe bază de invitaţie. Invitaţiile în format fizic pot fi luate de la Decanatul Facultăţii de Muzică și Teatru Timișoara, Piaţa Libertăţii 1.

La eveniment se va organiza o strângere de fonduri, sub formă de donaţii, pentru susţinerea educaţiei tinerilor cursanţi ai Academiei de Excelenţă Opera.