Vântul puternic n-a avut milă de rochia eleganta a Sashei Obama, fiica de 15 ani a preşedintelui american Barack Obama, în momentul în care delegaţia oficială cobora din avionul ce a aterizat la baza militară din Torrejón de Ardoz. Şi Michelle Obama a avut mici probleme în momentul care a păşit în afara aeronavei, însă fiica cea mică a preşedintelui SUA a fost la un pas să rămână dezbrăcată. Femeile din familia prezidențială din SUA au ales ținute nepotrivite pentru vizita lor peste Ocean. Vântul puternic din aeroportul din Madrid i-a ridicat fusta lui Michelle Obama și a fiicei sale, Malia, iar paparazzi nu a scăpat momentul și a surprins cadre incendiare. În ajutorul adolescentei a sărit bunica sa, Marian.

Doamnele familiei Obama au fost prezente în Europa la sfârşitul săptămânii pentru a promova capania "Let girls learn" –  Lăsaţi fetele să înveţe. La vizita din Spania au venit fiicele lui Barack Obama, Malia (17 ani) şi Sasha, soţia, Michelle, dar şi soacra acestuia, Marian.

Campania "Let Girls Learn" se adresează şcolarizării în rândul fetelor. În acest moment pe Glob sunt aproximativ 62 de milioane de fete care nu beneficiază de educaţie.