Evenimentul Zilei > Politica > Acuzaţii GRAVE: „IOHANNIS că încalcă cu bună ştiinţă CONSTITUŢIA României”
Acuzaţii GRAVE: „IOHANNIS că încalcă cu bună ştiinţă CONSTITUŢIA României”

Acuzaţii GRAVE: „IOHANNIS că încalcă cu bună ştiinţă CONSTITUŢIA României”

Mihai Fifor a scris pe pagina sa personală de Facebook un mesaj referitor la conflictul dintre Klaus Iohannis şi Guvern, generat de faptul că preşedintele întârzie să-i desemneze pe cei doi miniştri propuşi de către PSD.

„Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru.

Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru.

Definitivă și general obligatorie.

Decizia se comunică prim-ministrului și Președintelui României și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pronunțată în ședința din 19 decembrie 2018."- Decizia 875

Ma intreb, oare ce inseamna "de indata"? Pentru ca, atat cat mai inteleg eu limba romana, decizia CCR, obligatorie pentru toti cetatenii romani, indiferent de functia pe care o exercita, trebuia pusa in aplicare imediat. Ce te faci cand tocmai cel chemat sa fie garantul respectarii Constitutiei, presedintele Romaniei, este cel care incalca deliberat legea fundamentala?

În contradicție totală cu decizia CCR si cu aparenta intenție de colaborare cu Guvernul, transmisă în urmă cu câteva zile, presedintele Iohannis a refuzat să facă cele două numiri la Transporturi și Dezvoltare propuse de premier, blocând astfel două domenii cheie pentru români. Presedintele acționează fără să țină seama de interesul cetățenilor care l-au votat și care așteaptă investițiile guvernului în autostrăzi, drumuri și alte proiecte de dezvoltare locală.

În același timp, tot domnul Iohannis vine și critică Guvernul că nu face suficiente investiții, deși el este cel care le blochează intenționat." Președintele Iohannis încalcă cu buna stiinta Constituția țării, îndemnând practic cetățenii la nesupunere constituțională. Prin această atitudine domnul Iohannis desființează practic statul de drept din România, înlocuindu-l cu bunul său plac. Si asta, doar cu cateva zile inainte de preluare oficiala a presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. De ce? O intrebare la care raspunsurile incep sa se contureze tot mai clar. Timp in care singurii perdanti reali nu sunt decat Romania si cetatenii sai”, a scris Mihai Fifor, pe pagina sa de Facebook.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: