Evenimentul Zilei > International > FIFA sfidează BOICOTUL occidental și merge „necondiționat” pe mâna lui PUTIN
FIFA sfidează BOICOTUL occidental și merge „necondiționat” pe mâna lui PUTIN

FIFA sfidează BOICOTUL occidental și merge „necondiționat” pe mâna lui PUTIN

FIFA și-a anunțat marți sprijinul „necondiționat” pentru Rusia pentru organizarea Campionatul Mondial din 2018, în ciuda amenințărilor de boicot venite din partea Occidentului, din cauza conflictului din Ucraina.

„Avem încredere în țară, avem încredere în autorități”, a anunțat președintele Federației Internaționale de Fotbal, Sepp Blatter, în timpul unei ceremonii ce a avut loc la Moscova și unde a fost prezentat logo-ul competiției.

Un posibil boicot european al Cupei Mondiale a fost evocat în luna septembrie, într-un document de lucru al Uniunii Europene, după apelurile mai multor oameni politici.

Mai mulți senatori americani, printre care și fostul candidat republican la președinție, John McCain, au cerut încă din martie, într-o scrisoare adresată lui Sepp Blatter, să retragă Moscovei organizarea competiției din 2018.

Ca răspuns la aceste apeluri, Blatter a declarat că boicoturile evenimentelor sportive „nu au adus niciodată nimic pozitiv” și că fotbalul va contribui la „unificarea Rusiei”.

„Când primim scrisori din America, a făcut președintele FIFA o aluzie prea puțin voalată la mesajul senatorilor americani, le răspundem că este vorba despre fotbal”.

Încurajată de succesul Olimpiadei de Iarnă de la Soci, Rusia s-a înhămat la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, cel mai important proiect de după căderea Uniunii Sovietice.

Țara va trebui să facă investiții colosale pentru a reînnoi integral infrastructurile sportive, turistice și de transport. Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a estimat costuri totale de 12, 6 miliarde de dolari pentru întreaga organizare a Cupei Mondiale, care va avea loc în 11 orașe ale Rusiei.