Este inexplicabil, să vă reamintesc că sectorul 5 este unic:

– în sectorul 5 nu se curăță zăpada, decât de către PMB, când are timp;

– în sectorul 5 nu se ridică mașinile parcate ilegal/abuziv, chiar dacă acestea blochează circulația;

– în sectorul 5 nu există polițist de proximitate;

– în sectorul 5 nimeni nu respectă și/ sau aplică legea, norma, cutuma, absolut nimeni…

– în sectorul 5 este teritoriul României cel mai murdar și mai insalubru etc;

Pentru susținerea celor afirmate mai sus, vă ofer două exemple:

La/în intersecția străzilor Sebastian și L-col. Marinescu (sens giratoriu) este amplasată o….rulotă pe post de magazin de legume-fructe. Lângă rulotă mai apar, când este deschisă, și 2-3 mese pentru expunerea produselor. Aici se desfășoară comerț ilicit, fără taxe, impozite, autorizații etc. De 5 ani (?!). Și, repet, totul pe partea carosabilă și în „plină intersecție”.

Pe strada Baltagului sunt abandonate, de aproximativ 6 ani, patru autoturisme. Acestea acupă inutil locuri care pot fi ocupate de mașini în circulație, „au intrat” cu roțile în asfalt, iar una este utilizată ca „dormitor” de oamenii străzii, constintuind un real focar de infecție și nu numai…Am dat numai exemplul cu strada Baltagului, dar problema este generală, în tot sectorul 5 unde, așa cum am mai menționat, NU sunt ridicate nici mașinile abandonate, nici cele parcate ilegal… (Fiecare vot contează, nu ?!)

Menționez că pe lângă „cadavrele” mașinilor abandonate și pe lângă rulotamagazin trec zilnic, și repet, zilnic, echipaje ale Poliției naționale și ale Poliției Locale Sector 5…

Cu deosebită stimă,

Radu Valentin-Marius

București

„Copiii noștri sunt exploatați prin meditații forțate de niște profesori care nu-și fac meseria”

Către DNA Pitești,

Suntem grupul de părinți „Patern Muscelean” organizat pentru a demasca fapte insuportabile săvârșite de către profesorii de la Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel.

Aceștia fac meditații cu elevii din clasele la care predau, încălcând zilnic codul deontologic profesional, fără ca cineva să sesizeze toate aceste abateri grave (practic se îmbogățesc pe zi ce trece și-și fac propriile legi, e grav ce se întâmplă).

Suntem majoritatea dintre părinții care au cel puțin un elev la acest liceu, exploatați prin meditații forțate de niște profesori care practic nu-și fac deloc meseria la catedră, ci involuează ierarhic în branșa profesorală. Cel mai elocvent exemplu este cel al domnului profesor Dumitrașcu Octavian care, în cârdășie și acord cu Directorul liceului, își aranjează programul în așa fel încât să aibă timp în restul zilelor pentru meditații cu copiii noștri. Pentru a vă convinge, vă rugăm să vă interesați ce conflicte dure a avut acest domn profesor cu unul dintre părinți, domnul Ungureanu de la Primăria Câmpulung, când îi lăsase copilul corigent pentru că acesta nu a mai putut continua meditațiile cu domnul profesor.

Degeaba s-a scris în ziarele locale și revista Cațavencu despre acest domn profesor, nimeni nu se complică în a-l înfrunta pentru că susținătorii săi și ai domnului director Parghel sunt rubedenii de-ale Domnului Constantin Nicolescu.

În majoritatea liceelor din Câmpulung, unde directorii sunt rude cu dl. Nicolescu, se întâmplă aceleași aranjamente de programe relaxate pentru meditații, asentimente în postura de conducere, clase cu elevi care au potențial remunerativ, dirigenții, și multe alte facilități, ore cu supliment…

Tactica d-lui Dumitrașcu este următoarea: la orice început de an școlar sperie copiii cu lecții de nivel înalt pentru ca aceștia să se piardă în timp, să nu priceapă ceva din ce scrie el la tablă și-ntr-un final s-a obținut rezultatul dorit: meditația!!!!

Știm de la copiii noștri, și de la cei care au terminat deja liceul, următoarele: D-nul profesor își ia câte 4-5 grupe de elevi cu care exercită câte 2 ore sau o ședință în timp fizic de 2-3 zile pe săptămână cu câte o sumă de 60-70 lei. Domnul profesor își permite să câștige din meditații aproximativ 25.000 ron pe lună, în timp ce noi părinții muncim cu ziua. Toate aceste lucruri se petrec cu voia colegilor lor, pentru că am citit în ziar, că domnii profesori se lasă conduși, de către acest domn profesor, ca și lider de sindicat al acestui liceu.

Actualmente, acest domn profesor este membru PSD, dar a fost și membru PDL, precum și PNȚCD+PNL (și se tot blufează în școli cu depolitizarea…)

Tot domnul profesor se ocupă și cu banchetele de sfârșit de clasa a XII-a, lansând invitații și chiar realizând acest lucru, în Bulgaria… De știut este faptul că realizează aranjamente pentru Bac, mai ales cu firma cu camere de supraveghere. Se pare că și „consiliul de școală” este măsluit. Spre exemplu, D-na Bădescu, care are fiica sa în școală, nu poate funcționa legal în „consiliul de administrație” datorită acestui lucru, dar a fost adusă de către director acolo, dându-i mână liberă să fie acolo în calitate de părinte (are 3 titularizări: părinte, membru și profesor la acea clasă). Această doamnă, la clasa dumneaei, unde este dirigintă, a luat 2% de la părinții din clasă printr-o firmă a unui părinte și a propus acest lucru tuturor diriginților. Nu e legal, nu poți impune părinților nici măcar o centimă… și se mai spune că învățământul e gratuit…

În această școală, profesorii săvârșesc numai ilegalități, cer bani pentru orice: coli, xerox, programa de Bac, atestate, proiecte, nu se mai poate trăi sub această teroare și trebuie ca această mafie profesorală să dispară odată pentru totdeauna.

Rugăm ca toți profesorii care fac meditații, în special cei de română, matematică, geografie, istorie, biologie, fizică, informatică, engleză, franceză, germană, (materii de Bac) să fie analizați pentru că în timp vor acapara tot sistemul bolnav al acestui liceu și e foarte grav ce se întâmplă (nu am fi întocmit acest document dacă nu am fi ajuns cu cuțitul la os…).

Cu respect,

„Patern Muscelean”

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii – va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu,

redactor șef