Evenimentul Zilei > International > Fiat Chrysler recheamă în service peste 850.000 de mașini. Ce probleme s-au descoperit?
Fiat Chrysler recheamă în service peste 850.000 de mașini. Ce probleme s-au descoperit?

Fiat Chrysler recheamă în service peste 850.000 de mașini. Ce probleme s-au descoperit?

Constructorul de automobile Fiat Chrysle recheamă în service 863.000 de autovehicule din SUA care funcționează pe benzină deoarece acestea nu îndeplinesc standardele americane legate de emisii, transmite DPA.

Rechemarea în service a mașinilor a fost solicitată de Environmental Protection Agency (EPA), după ca a investigat emisiile din timpul mersului și a făcut mai multe teste legate de acestea, informează agerpres.ro.

Sunt vizate unele modele produse începând din 2011: Dodge Journey, Dodge Avenger, Dodge Caliber şi Jeep Compass.

Proprietarii pot continua să folosească maşinile până când sunt anunţaţi să vină cu ele la service, a anunţat miercuri Agenţia americană pentru mediu (EPA). Printre componentele care vor fi înlocuite se află convertorii catalitici.

Reprezentanții Fiat Chrysler au declarat că anunţul EPA „reflectă noua politică privind anunțarea rechemărilor la service. Această campanie nu are implicaţii legate de securitatea maşinilor şi nu vor exista amenzi. Am început încă de luna trecută să contactăm clienţii pentru a-i sfătui să ducă maşinile la service, operaţiunea nu va implica niciun cost pentru clienţi".

Rechemările se vor desfăşura în mai multe faze, începând cu maşinile fabricate în 2011.

Sursa foto: 13abc