Evenimentul Zilei > Social > Imagini revoltătoare! Fetiță de 9 ani, luată din casă cu mascații. Cazul halucinant care a stârnit furia a mii de români
Imagini revoltătoare! Fetiță de 9 ani, luată din casă cu mascații. Cazul halucinant care a stârnit furia a mii de români

Imagini revoltătoare! Fetiță de 9 ani, luată din casă cu mascații. Cazul halucinant care a stârnit furia a mii de români

O fetiță de 9 ani a fost luată de asistenți sociali din sânul familiei care a crescut-o, după ce au luat-o pe micuță de la orfelinat, împreună cu sora ei. Pentru a pune în aplicare un mandat emis de procur, în Baia de Aramă au ajuns și mascații. Fata a fost dată în adopție unei familii din SUA, în ciuda opoziției familiei de români care voiau să o înfieze.

O fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă, ca să fie trimisă în America: „Mami, nu vreau să plec!”, strigă fetiţa disperată, agăţându-se de hainele femeii care a crescut-o.
Imagini halucinante au fost filmate, vineri de dimineaţă, în orașul Baia de Aramă, din județul Mehedinţi. Mai mulţi poliţişti au intrat cu forţa în casa unor localnici, împreună cu angajaţi ai asistenţei sociale, pentru a lua o fetiţă de 9 ani din casa în care a crescut.
În cele 6 minute filmate şi postate pe Facebook se vede cu copila e luată pe sus din camera ei, de lângă sora ei mai mică, şi obligată să plece cu oameni pe care nu îi cunoaşte. Bărbatul care a luat-o de la orfelinat împreună cu soţia lui şi a crescut-o aproape 10 ani plânge, fetiţa ţipă disperată, iar mama ei adoptivă leşină, transmite Antena 3.
Poliţiştii au venit cu mandat de percheziţie, avocat şi nu au fost înduplecaţi de nimic. Sorina fuge prin casă, împreună cu Andreea, surioara ei, îngrozite de ce li se întâmplă.
Cele două surori au fost crescute de familia din Baia de Aramă în ultimii 8 ani, dar numai Andreea a putut fi înfiată de aceasta. Sorina, fetiţa după care au venit poliţiştii, a fost înfiată de o familie din America, iar românii spun că nu au fost înștiințați.

„Acțiunea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova!! Au ridicat o fetiță de 8 ani cu mascații din sânul familiei care a crescut-o și urmează să o dea "adoptatorului", adică o familie din SUA!!!! Despre ilegalitățile din dosarul de procedură…. liniște!! Sa va fie rusine, trădători de neam și țară! Atât!”, scrie într-un mesaj postat pe Facebook.


Mulți români s-au alăturat familiei care a crescut-o pe Sorina și au protestat împotriva deciziei autorităților de a o da spre adopție în SUA. A fost deschisă, chiar, o petiție în sprijinul adoptării fetiței de către aceștia. În textul petiției se spune că oamenii au încercat, în repetate rânduri, să o înfieze pe Sorina, după ce o înfiaseră pe sora ei mai mică, dar „dorința le-a fost zădărnicită de interesul manifestat de o familie de romani stabilită în America pe care statul îi susține”.  

Iată textul emoționant al petiției: 
„Sorina este o fetiță de 8  anișori crescuta in plasament  de o familie de romani de la câteva luni. Aceștia și-au manifestat în repetate rânduri intenția de a o adopta însă demersurile lor nu au avut succes. Alături de Sorina, această familie a mai luat în plasament o alta fetiță de aproximativ aceeași vârstă pe care au reușit să o adopte. Fetițele au fost crescute foarte frumos, educate, iubite nespus și nu le-a lipsit absolut nimic. Deși familia de români a luptat să o adopte și pe Sorina, dorința le-a fost zădărnicită de interesul manifestat de o familie de romani stabilită în America pe care statul îi susține. Familia Sorinei este disperata sa nu își piardă copilul iar Sorina este traumatiza numai de gândul că ar putea fi smulsă de lângă cei pe care ii iubeste și o iubesc nemărginit. Părinții, sora și fratele Sorinei i-au asigurat un viitor frumos, muncind pentru ea și sora ei încă de când erau bebelușe. Încercam prin aceasta petiție sa atragem atenția celor ce se pot implica în acest caz pentru a ii ajuta sa isi păstreze familia unită. Sorina are un viitor frumos in Romania! Sorina este româncă! Sorina este iubită! Sorina vrea sa rămână cu familia ei! Sa luptam pentru Sorina!”.

https://www.facebook.com/vasile.saramat.3/videos/694515467713830/