Fetița care și-a înjunghiat bunica, pe data de 8 august, le dă bătăi de cap autorităților din județul Bihor. Fugită după ce a înfipt, de mai multe ori, cuțitul în spatele bunicii, minora de 13 ani a fost prinsă pe 15 august. Internată la un Centru de Plasament, din Oradea,  ea a fost adusă, marți, la o evaluare psihologică, fiind în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC).

„Prima dată s-a cerut la toaletă. Apoi a cerut să fie chemată mama ei. Am sunat-o, dar nu am putut vorbi cu doamna, pentru că era într-o discuţie. În timp ce aşteptam să vorbim cu mama, copila s-a cerut afară, ca să ia aer. A ieşit împreună cu o angajată şi a luat-o la fugă. La noi nu sunt gratii, poarta nu e închisă”, a declarat şeful Direcţiei, Călin Puia, citat de ebihoreanul.ro. Directorul susţine că, la 3 minute după fuga adolescentei, angajaţii DGASPC au şi sunat la Poliţie, ca să solicite ajutor pentru găsirea ei.

Informaţia privind noua dispariţie a fetei a fost confirmată, miercuri, de purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisarul Alina Dinu, care a declarat: „S-a solicitat urmărirea naţională a minorei şi se efectuează activităţi specifice pentru găsirea acesteia”.

Ulterior, oficiali din Poliția Română au anunțat că fetița a fost găsită. „Minora, de 13 ani, din municipiul Oradea, care a plecat voluntar de la sediul DGASPC, ieri,  21 august a.c. (caz mediatizat astăzi, 22 august a.c.), a fost găsită, în jurul orei 13.50, de polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, pe raza municipiului Oradea. Aceasta nu prezenta urme vizibile de violență”, au transmis oamenii legii.

Adolescenta a fost internată, joia trecută, într-un centru pentru copii abuzaţi al DGASPC Bihor, după ce a fost căutată mai bine de o săptămână de poliţişti. Ea a fugit de acasă în seara zilei de 8 august, la scurt timp după ce şi-a înjunghiat bunica care nu a lăsat-o să-şi vadă tatăl. Bărbatul a părăsit-o pe mama fetei când aceasta era gravidă şi avea interdicţie de a se apropia de copilă, în baza unui ordin de protecţie emis de Judecătoria Oradea