Incidentul a avut loc, puțin după ora 11:00, când echiapjele ISU Dobrogea au fost alertate să intervină pentru salvarea unei fete, de 13 ani, a cărei mână fusese străpunsă de un gard metalic. Au intervenit pompierii de la Detașamentul Port cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

Folosindu-se de aparatură specifică pentru deblocarea minorei, salvatorii au tăiat gardul metalic. Victima, cu mâna străpunsă în țepușa bucății de gard tăiată de pompieri, a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanța, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Minora a fost dusă rapid în sala de operație. În urmă cu câteva minute, medicii au reușit să scoată bucata metalică din braț.

„Operația a decurs bine, i-au scos țepușa, mâna e viabilă, nu i-a atins nicio structură importantă, au suturat-o, e bine. Rămâne internată, sub observație”, a declarat pentru EVZ directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Constanța, Bogdan Obadă.

Din primele informații, se pare că în curtea școlii numărul 18, de pe strada Ion Ursu, mai mulți copii se jucau cu mingea. Ei săriseră gardul, pentru că, fiind vacanță, poarta școlii era încuiată. Când mingea a scăpat afară, fetița a vrut să sară gardul, dar i-a scăpat piciorul, a alunecat iar brațul i-a fost străpuns de țepușa gardului metalic. (Foto SAJ Constanta)

Reamintim că, în 2017, ministrul de atunci al Învățământului, Mircea Dumitru, a cerut ca toate curțile școlilor să fie deschise pentru copii și în vacanțe, pentru ca cei mici să aibă unde să se joace și să facă sport. Mai mult, în urma acestei decizii ministeriale, mai mulți inspectori școlari și primari le-au cerut directorilor de școli să țină curțile deschise pentru copii, între orele 10 și 20, sub amenințarea unor sancțiuni pentru cei ce încalcă aceste prevederi.