Pe Litoral și în București, polițiștii au reținut, în week-end, peste 50 de premise de conducere, majoritatea pentru consum de alcool și droguri la volan.

Tupeu: „Am fumat la Amsterdam”

Razia efectuată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza județului Constanța, l-a scoa în fața polițiștilor pe un ieșean de 32 de ani. La controlul făcut cu aparatul DrugTest (foto), șoferul a ieșit pozitiv la cocaină. Acesta a declarat, cu nonșalanță că că „a fumat” drogurile la Amsterdam. De asemenea, un bărbat de 48 de ani, din Ovidiu, conducea mașina, la ora 5.00 dimineața, aproape în comă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1, 16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 6.00, un tânăr de 26 de ani, din Năvodari, conducea un autoturism, pe bulevardul Mamaia Nord, având o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat șapte infracțiuni, dintre care 6 pentru alcool și 1 pentru substanțe psihoactive, respectiv cannabis. În urma acțiunea efectuată sub coordonarea Direcției Rutiere-IGPR, au fost aplicate 25 de amenzi, în valoare totală de 23.620 de lei, majoritatea -19 – pentru consum de alcool la volan. De asemenea, au fost reținute 27 de permise de conducere, 25 – pentru alcool, unul – pentru substanțe psihoactive și unul – pentru alte abateri.

Scandal cu polițiștii

Și polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei au organizat o acțiune, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe principalele artere ale municipiului București. Au fost aplicate 162 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 96.200 lei și au fost reținute 27 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numără un tânăr de 30 de ani, prins pe Bd. Basarabia, sub influenta substanțelor psihoactive. În momentul opririi autoturismului, din interior s-a simțit un miros puternic, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de canabis. Acesta a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice. Tot sub influența drogurilor a condus și un bucureștean de 20 de ani, tras pe dreapta, în jurul orei 01.00, pe Bd. Basarabia. Și din mașina condusă de acesta răzbătea un miros puternic. Testat cu aparatul DrugTest, șoferul a ieșit pozitiv la consum de cannabis. În autoturism se mai aflau trei pasageri, două fete și un băiat care au început să facă scandal și să îi injure pe polițiști, drept pentru care au fost amendați.

 

Majoritatea sunt consumatori

Peste 100 de consumatori, dealeri și tineri în supradoză au fost ridicați de poliție și ambulanțe, pe parcursul celor patru zile de festival Neversea. Polițiștii de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au constatat 43 de infracțiuni pe legea privind traficul și consumul ilicit de droguri. Majoritatea faptelor depistate au vizat deținerea de droguri în vederea consumului propriu, susțin oamenii legii.