Festivalul Filmului European, la Braşov

Festivalul Filmului European, la Braşov

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Filmului European va începe, mâine, la Braşov, când vor fi proiectate filmul românesc "Elevator", de George Dorobanţu, şi o peliculă irlandeză.

Producerea filmului care va deschide festivalul a costat doar 200 de euro.

"Am făcut acest film cu mijloacele noastre, cu o singură cameră şi cu o întreagă echipă de voluntari. Am filmat 18 zile în liftul Teatrului «Odeon» la sfârşitul verii anului 2005, tema filmului fiind relaţia a doi tineri, care au rămas blocaţi pentru câteva zile într-un lift", a spus regizorul George Dorobanţu, citat de Mediafax.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti şi se desfăşoară în premieră la Braşov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amatorii de film pot viziona până duminică, pe gratis, numeroase pelicule europene. Festivalul va ajunge între 21 şi 24 mai în Timişoara, iar între 28 şi 31 mai se va desfăşura la Iaşi.

La Bucureşti, festivalul a debutat pe 7 mai, cu cu proiecţia multpremiatului Gomorra (2008), în regia lui Matteo Garrone, după romanul omonim al lui Roberto Saviano.

Selecţia din acest an cuprinde atât filme de ficţiune cât şi documentare. O noutate absolută este prezenţa Federaţiei Ruse în Festival, cu două filme documentare şi un film artistic, Clocotul, în regia Tatyanei Firsova.