Evenimentul Zilei > Social > Festivalul comediei românești
Festivalul comediei românești

Festivalul comediei românești

Oana Pellea și Cristina Casian, într-o întâlnire dincolo de timp, în drum spre moarte, un spectacol de excepție pe scena Teatrului de Comedie

Festivalul Comediei Românești – fest- CO, înființat în 2003 la inițiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiță, se deschide astăzi cu o piesă excepțională, N(AUM), scrisă de Gellu Naum. Spectacolul, în regia Marianei Cămărășan, se bucură de o distribuție de excepție: Oana Pellea și Cristina Casian.

FestCO se va închide pe 31 mai și are ca scop promovarea dramaturgiei românești și a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească. Cele 12 ediții desfășurate până acum au reunit trupe de teatru din țară și din străinătate, atât teatre de stat cât și companii independente.

N(AUM)

Spectacolul de la Teatrul Metropolis transformă textele suprarealiste ale lui Gellu Naum într-o „poveste” care se scrie pe scenă la un alt nivel, care se dezvăluie altfel decât rațional. N(AUM) este un spectacol de teatru unde alte legi guvernează realitatea. Scena se deschide cu Oana Pellea și Cristina Casian, stând pe o bancă, îmbrăcate în paltoane lungi, simple, negre, largi, cu pălării bărbătești pe cap, același model, una mergând spre ceva, cealaltă venind dinspre ceva. O întâlnire dincolo de timp, în drum spre moarte, în căutarea inconștientă a sensului.

PROGRAM festCO

Astăzi

18.30. Teatrul de Comedie – N(AUM) – (adaptare dramatică, 90 minute) – prezentat de Teatrul Metropolis (București);

20.30. Teatrul de Comedie – La vita e bella (comedie, 90 minute).

Mâine

18.00. Teatrul de Comedie – O odisee pământeană – (piesă de teatru, 100 minute) – prezentat de Centrul Cultural Nicolae Bălcescu (București);

19.00. Satul electronic – Teatrul de Comedie; 20.00. Teatrul de Comedie – Spargerea (comedie, 90 minute) – prezentat de Teatrul Național Marin Sorescu Craiova (Craiova).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.