Evenimentul Zilei > Social > Festival Internaţional de Film despre mediu şi oameni
Festival Internaţional de Film despre mediu şi oameni

Festival Internaţional de Film despre mediu şi oameni

„Pelicam”, cea de a patra ediţie singurului festival de film din România despre mediu şi oameni, începe astăzi la Teatrul „Jean Bart”, din Tulcea. Festivalul debutează cu trei scurt-metraje de animaţie pentru copii sub titlul „Poveştile mării”.

Proiecţiile din prima zi a festivalului dedicată copiilor şi adolescenţilor vor continua, conform programului oficial al organizatorilor, cu „Povestea priţesei Kaguya”, film regizat de Isao Takahatam şi nominalizat la secţiunea „Cel mai bun film animat al anului” a premiilor Oscar din acest an, şi „Amazonia”, film regizat de Thierry Ragober.
Copiii şi adolescenţii au fost şi cei cărora li s-a adresat prima acţiune a festivalului, „Marea hămăceală”. Aceasta s-a desfăşurat ieri în parcul ecologic de pe malul lacului Ciuperca
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, la ora 19.30, la Teatrul „Jean Bart” şi va fi urmată de proiecţia filmului „Descoperindu-l pe Gaston”, regizat de Patricia Perez, peliculă înscrisă în secţiunea de lung-metraje a concursului, prezentată în premieră naţională.
Proiecţiile filmelor realizate de regizori din aproape 20 de state din lume vor continua, iar  duminică, la ora 10.00, vor fi prezentate filmele documentare de mediu realizate de adolescenţii participanţi la eveniment şi reportajele radio ale studenţilor din România, Bulgaria, Albania, Armenia, Republica Moldova, Ungaria şi Macedonia care s-au înscris la atelierul pe tema Deltei Dunării derulat zilele acestea în colaborare cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

 

Workshop-urile din cadrul festivalului sunt dedicate tinerilor care împărtășesc pasiunea pentru film și pentru mediu și care vor să continue efortul de conștientizare asupra probemelor de mediu. În cadrul atelierului de regie organizat în parteneriat cu Școala Franceză „Anna de Noailles”, peste 30 de copii, cu vârste între 10 și 12 ani, vor explora și filma în Murighiol, după care vor realiza un montaj. Filmele realizate vor fi arătate în cadrul festivalului Pelicam 2015. Moderatorii atelierului sunt jurnalistul și regizorul francez Jonas Mercier și monteurul Alexandru Radu. Tematicile abordate vor fi fauna și flora din Deltă, apa și tradițiile locale.

Ceremonia de închidere a Festivalului internaţional de film despre mediu şi oameni „Pelicam” va avea loc duminică, la ora 20.00, la Teatrul „Jean Bart” şi va fi urmată de prezentarea peliculei „Cântecele orezului”, regizată de Uruphong Raksasad.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: