Timişorenii pasionaţi de literatură şi vinuri bune sunt invitaţi la un festival special, "Literatură şi vin", ce se va desfăşura de mâine până sâmbătă.
Festivalul iniţiat de Robert Şerban împreună cu Mihaela Purec şi organizat de 24 FUN, etalează la Timişoara 23 de scriitori-vedetă, expoziţii, teatru, film şi licori parfumate. "Dacă nici la literatură şi vin publicul nu este curios să vină, dacă nici să vadă şi să asculte scriitori importanţi ai acestei ţări şi să bea un pahar de vin, e un semn că sfârşitul lumii e aproape. Anul acesta este un fel de subiect pilot, un draft. Gândul meu este la un festival internaţional", explică Robert Şerban, directorul festivalului.
"Amintiri din copilărie"
Maratonul cultural începe mâine seara, de la ora 19.00, la Cercul Militar, cu filmul "Despre banal", dedicat lui Petre Stoica. Apoi se lansează "Paloarea", de Ioan T. Morar, şi au loc lecturi în compania marilor scriitori ai momentului. Vineri, la ora 16.00, în cafeneaua D'Arc, Marius Chivu (Dilema Veche) întreabă larg "Cum stăm cu exportul literar?". Între orele 17.00 şi 19.00, vor fi lansate volumele "Un om din Est" de Ioan Groşan, "Intrarea Soarelui", de Cecilia Ştefănescu şi "Aer cu diamante" de Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei, Florin Iaru, Ion Stratan. Urmează o degustare de vinuri de la Casa Da Vino, iar de la ora 22.00, petrecerea "Amintiri din copilărie". To vineri, de la 15.00 la 17.00, la Scârţ Loc Lejer se va vorbi despre revistele literare studenţeşti, iar seara, între 19.00 şi 22.00, la Cercul Militar poate fi vizionat documentarul artistic "Boema de Timişoara" şi au loc lecturile.
Ateliere pentru cei mici
Sâmbătă, de la 17.00, la D'Arc se joacă "Farmacia" Teatrului Thespis, iar la ora 18.00 se lansează cărţile "Toţi sînt îngrijoraţi" de Vasile Leac şi, selecţii "Din poezia vinului" de Valentin Talpalaru. La Scârţ Loc Lejer, între orele 17.00 şi 18.00, Adrian Bodnaru îşi lansează "O legătură de chei", după care va fi prezentat "Imn hăituit de bărbaţi", de Ion Barbu, iar la 19.30, Teatrul Auăleu va juca piesa "Spălătorul de creier", de Matei Vişniec. Ultima zi de festival aduce poveşti, poezii şi ceai pentru copii, tot la Cercul Militar. Între orele 11.00 şi 14.00, mai sunt programate şi ateliere de creaţie, concursuri de desene, face painting şi baloane modelate.